Recenze cashback portálu Tipli.cz - Jaká je moje zkušenost?

Naposledy upraveno: 3. června 2019

Je portál Tipli tím nejlepším cashbackem na trhu? A vyplácí peníze vůbec? Poslední měsíce jsem Tipli testoval a přináším vám objektivní zhodnocení a podrobnou recenzi.

Tipli.cz
Publikováno: 16. listopadu 2018
Upraveno: 3. června 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Internetové stránky
Výše odměn
9.2/10
Podpora
9.8/10
Bonusové odměny
9.0/10
Rychlost vyplácení
9.8/10
Počet obchodů
9.2/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Co je to Tipli?

Tipli.cz je jeden z nejlepších a nejpopulárnějších cashback portalů v České republice a Slovensku. Od jeho založení (2016) nasbíral 600 000+ uživatelů a to hlavně díky vysokým odměnám a nesčetnému množství bonusů, které nabízí.

V průběhu této recenze vám nastíním, co se mi na tomto cashbacku líbí a co nikoliv + získáte pár praktických tipů, jak s Tipli ušetřit co nejvíce.

co je to cashback?
Cashback (neboli cash back) je vrácení peněžité části z objednávky zákazníkovi. Pokud tedy nakoupíte přes cashbackový portál, po zaplacení a převzetí objednávky vám vrátí zpravidla 2-10% celkové částky.
Ptáte se, proč tyto peníze vrací? Jaký je háček? Cashback portály jsou napojené na partnerské e-shopy, které jim nabízejí provize za uskutečněné objednávky. Část provizí si tedy nechají na pokrytí nákladů (marketing, servery, zaměstnanci,...) a o druhou část se podělí právě se zákazníky.

Jak Tipli funguje?

Tipli funguje na stejném principu jako ostatní cashbacky:

  1. Zaregistrujte se.
  2. Vyberte si váš oblíbený obchod, ve kterém chcete získat cashback (vrácení peněz).
  3. Nechcte se na obchod přesměrovat přes odkaz Tipli, aby byli schopni objednávku zapsat do systému a následně vám vyplatit odměnu.
  4. Peníze se vám do několika hodin připíšou na Tipli účet. Po schválení si je bez jakýchkoliv poplatků můžete zaslat přímo na váš bankovní účet.

Zde jsem pro vás přichystal podrobnější video návod:

kolik mi tipli ušetří?
Pokud změníte váš styl nakupování, vydělat (resp. ušetřit) se pomocí cashbacku Tipli dá opravdu hodně. Je důležité většinu nákupů provádět právě přes internet a přes cashback Tipli, aby se vám do peněženky načítalo co nejvíce odměn.
Orientačně se s cashbackem Tipli dá ušetřit 2 500 - 3 500 Kč ročně. Pokud ale nakupujete stejně jako já techniku k natáčení či jiné věci k pracovním účelům, můžete se dostat i nad úsporu 5 000 Kč+ ročně.

Jak vysoké odměny nabízí Tipli?

Jaké má Tipli Bonusy?

1. Registrační bonus 100 Kč

Pokud na Tipli ještě účet nemáte (nebo máte, ale s žádnými odměnami), doporučuji se zaregistrovat přes odkaz, který vám přidá 100 Kč jako bonus. Stačí zadat aktivační kód "GEEKBOY100" a do 100 dní udělat přes Tipli pár nákupů.

Získat 100 Kč bonus přes tento odkaz

2. Nainstalujte si doplněk do prohlížeče

Jen za pouhou instalaci doplňku Tipli do prohlížeče získáváte 20 Kč jako bonus. A nebojte se, nejedná se o nic otravného. 

Tento doplněk vás bude upozorňovat na slevy a obchody, které jsou v jejich programu zařazeny. Když tedy budete v Google hledat novou televizi, doplněk vás ihned upozorní, který obchod disponuje Cashbackem a který nikoliv. Rozhodně si tedy toto rozšíření do Chrome nainstalujte, více info najdete tady.

Tipli google chrome rozšíření

3. Zlatý účet

Pokud píšete blog, točíte videa nebo se rádi fotíte na Instagram, Tipli nabízí influencerům speciální affiliate program, ke kterému dostanete zlatý účet. Ten vám přidá výrazně vyšší % cashbacku.

Pokud ale známou osobností nejste, Tipli několikrát do roka pořádá soutěže o tyto zlaté účty. Sledujte tedy jejich sociální sítě a šanci budete mít i vy.

můj tip (jak získat zlatý účet)
Nedávno jsem kontaktoval Tipli, zda by byla možnost pro mé fanoušky získat nějaký bonus navíc. Domluvili jsme se tedy na tom, že pokud půjdete na tipli.cz/geekboy nebo tipli.sk/geekboy a zadáte zde aktivační kód "ZLATYGEEK", dostanete zlatý účet na zkoušku úplně zdarma. S ním si pak můžete vychutnat ty nejvyšší možné odměny ze všech cashbacků.

4. Slevové kupóny

Tipli už nenabízí pouze cashbacky, ale díky speciálnímu vztahu s některými obchody dokáže vyjednat i zajímavé slevové kupóny. Častokrát tedy dokážete ušetřit nejen za pomocí cashbacku, ale objednávku si můžete snížit o slevový kupón.

Výběr aktuálních slevových kupónů najdete na této podstránce.

Moje oblíbené obchody s cashbackem od Tipli

Zmíním zde pouze obchody, které rád využívám. 

AliExpress

Nakupování z Číny se stává více a více populární. Já na AliExpressu nakupuju různé gadgety a vychytávky, a tak mým nejpoužívanějším obchodem na Tipli je právě čínský obchod AliExpress. Ten disponuje až 10% cashbackem.

Cashback na AliExpressu

Fotoškoda

Velmi často nakupuji také foto příslušenství a byl jsem velmi mile překvapen, že v seznamu partnerských obchodů je také Fotoškoda. Dříve jsem nakupoval na Megapixelu, ale jelikož jsou ceny v obou obchodech totožné, nákupem přes cashback u Fotoškody značně ušetřím. Těšit se můžete na až na 8% cashback.

Mall, Kasa, Euronics, Okay

U elektroniky jsou odměny značně menší, ale pokud plánujete kupovat dražší zařízení (televizi, mobilní telefon,...), i menší % odměna vám na konci přidá pěknou sumu. Osobně bych uvítal i Alzu nebo CZC, tak snad někdy... :-)

Booking

Pokud často cestujete a na recezvaci ubytování využíváte Booking.com, i ten zde má hezký 4% cashback. Osobně ale využívám AirBnb, který častokrát vyjde o dost levněji a na první ubytko můžete získat až 725 Kč slevu (stačí využít tento odkaz).

Urbanstore, Answear, Zoot

Nákupu oblečení jsem se bál nejvíce. Ale musím zaklepat, protože se mi ještě ani jednou nestalo, abych si objednal špatnou velikost nebo mi přišlo vadné oblečení. Oblečení tedy nenakupuji tak často, ale když už, tak využívám cashbacku u UrbanStore.

U kterých obchodů lze získat cashback u Tipli?

Tipli platí již od 1 Kč a téměř okamžitě

Další velkou výhodou cashbacku Tipli oproti ostatním je ta, že si odměny můžete vyplatit již od 1 Kč. Nepředpokládám, že si peníze budete vyplácet po každých pár korunách, ale je to příjemný benefit.

Platbu na účet už mám také vyzkoušenou a vše proběhlo naprosto v pořádku. Peníze mi na bankovní účet přišly již dva dny od požádání.

Tipli vyplácí odměny vcelku rychle

Moje zkušenost s podporu Tipli - Co dělat, když se nepřipíše odměna?

Několikrát se mi s Tipli stalo, že i přes správné přesměrování do obchodu se mi nepřičetla odměna. Ale byl jsem překvapen, jak jednoduše je můžete kontaktovat a jak rychle za vás tyto drobné problémy vyřeší.

Pokud by se vám stalo něco podobného, stačí vyplnit formulář na stránce kontaktu a do pár hodin se vám ozve podpora ze zákaznické podpory. Ti vás požádají o screenshot (výstřižek) faktury a odměnu do následujícího pracovního dne dodatečně připíšou. Za tohle velké plus!

Co dělat, když se v Tipli nepřičte cashback?

Pár tipů, jak s Tipli ušetřit ještě více

1. Kombinujte kreditní kartu a cashback

Chcete znát můj tip? Zřiďte si kreditní kartu, která disponuje také cashbackem. Např. kreditní karty Moneta jsou součásti Bene+, kde můžete získat další 5% cashback u obchodů jako je Mall, Euronics a spoustě dalších. Tyto dva cashbacky se sčítají, tudíž rozhodně doporučuji kombinovat.

2. Využívejte Tipli akce

Co se mi na Tipli líbí je to, že na každý svátek nebo významnou událost si připraví speciální akce, většinou zvýší % cashbacku. Doporučuju tedy sledovat jejich sociální sítě, případně podstránku s akcemi, kde máte vše na jednom místě.

3. Pozvěte přátelé

Chcete si s Tipli ještě něco přivydělat? Není nic jednoduššího než jej doporučit svým přátelům a získat tak další bonusy. Za každého přivedeného kamaráda získáte 150 Kč a na Tipli jich můžete pozvat až 30, přivydělat si tedy můžete až 4 500 Kč. Více informací najdete po přihlášení zde.

můj tip
Před přesměrováním do obchodu pro získání cashbacku si nezapomeňte vypnout AdBlock a ujistěte se, že nejste v anonymním okně. Je totiž důležité správně propsat provizní cookies, abyste následně získali odměnu, a např. AdBlock toto propisování blokuje.

Je Tipli podvod?

Narazil jsem na zajímavý příspěvek v nejmenovaném internetovém fóru, kde se psalo, že projekt Tipli je podvod a všichni jeho majitelé jsou podvodníci.

Tipli.cz mám osobně vyzkoušený a o žádný podvod se rozhodně nejedná. Tyto negativní recenze z velké části píšou konkurentní cashbacky, které na českém i slovenském trhu vznikají stále nové a nové.

Je cashback Tipli.cz podvod?

Další cashbacky v Česku

V Česku i Slovensku je spousta dalších cashbacků, ale téměř ve všech aspektech vede stejně Tipli. Ostatní cashbacky mají buďto horší podporu (nepomůžou vám s nezapsanou odměnou) nebo mají menší odměny, atd. Pojďme si ale představit zajímavé alternativy:

1. PlnáPeněženka

Jeden z úplně prvních casbacků u nás. Má také vysoké odměny, spoustu obchodů na výběr, ale nelíbí se mi jejich falešné srovnávání s Tipli. Oproti Tipli má i menší bonus za registraci, přes speciální odkaz získáte pouze 60 Kč (u Tipli 100 Kč). 

Tento cashback portál mám vyzkoušený, avšak aktuálně u mě stále vede Tipli.

  • Bonus za registraci: 60 Kč
  • Odměna za pozvání kamaráda: 300 Kč
  • Minimální částka k výplatě: 1 Kč

2. VratnéPeníze

  • Bonus za registraci: 50 Kč
  • Odměna za pozvání kamaráda: 100 Kč
  • Minimální částka k výplatě: 300 Kč

3. Refundo

  • Bonus za registraci: 50 Kč
  • Odměna za pozvání kamaráda: 100 Kč
  • Minimální částka k výplatě: 25 Kč (100 Kč včetně bonusů)

4. Hamty

  • Bonus za registraci: 50 Kč
  • Odměna za pozvání kamaráda: 200 Kč
  • Minimální částka k výplatě: 1 Kč

Má osobní zkušenost / Závěr

Cashbacků mám vyzkoušeno spousty a jen samotné Tipli používám pěkných pár měsíců. Je to skvělý způsob, jak díky pár kliknutím dokážete na internetu ušetřit (vydělat) doslova stovky nebo tisíce korun.

A Tipli v tomhle není žádná výjimka. Najdete zde nejširší výběr obchodů, procentuální odměny jsou taky moc hezké a výplatu máte na účte vždy do několika dní. Když se někde odměna zadrhla, napsal jsem na support a vše bylo do pár dní náležitě vyřešeno. Já jsem s Tipli naprosto spokojený a mohu vám ho s klidným svědomím také doporučit.

Výhody a nevýhody cashbacku Tipli

  • Vysoké odměny a velký výběr obchodů
  • Příjemné finanční bonusy (nainstalování doplňku do prohlížeče, pozvání přátel,...)
  • Cashback využívá 600 000 uživatelů, což oproti ostatním cashbackům působí důvěryhodně
  • Rychlá a příjemná podpora, která vám pomůže vyřešit nepřipsané odměny
  • Jednoduché a bleskové připsání odměn na bankovní účet
  • Každý měsíc nové speciální akce
  • Chybí mobilní aplikace
  • Rozšíření v Google Chrome by mohlo více upozorňovat na cashback (párkrát se mi stalo, že jsem se zapomněl přesměrovat pro získání cashbacku)

Registrovat se na Tipli.cz s bonusem

Komentáře (2)

Pavel
Květen 17, 2019

Pro mne je důležitá nejistota tohoto portálu při uznání cashbacku. Viz. email od nich:

Dobrý den,

​děkuji Vám za email.

Nárok na vyplacení odměny za provedený nákup máte pouze v případě, že Váš nákup je správně zaregistrován v systému partnera.

Pokud Váš nákup není evidován jako nákup přes Tipli v systému obchodníka, nemáte nárok na připsání odměny.

Důvody, díky kterým může dojít k nezaevidování Vašeho nákupu u partnera, byly již popsány. Jedná se o důvody, které z naší strany nemůžeme ovlivnit - například nastavení Vašeho prohlížeče, zařízení, chování při objednávce aj.

Jelikož se o provizi od prodejce dělíme s Vámi, nezaevidování Vašeho nákupu je též ztráta i pro Tipli, neboť neobdržíme na Váš nákup žádnou finanční sumu.

Ověřil jsem Vás profil a již Vám bylo vyplaceno celkem 9 reklamací ze zdrojů Tipli, za které neobdržíme od prodejce žádnou finanční sumu, neboť prodejce Váš nákup neeviduje jako nákup přes portál Tipli. Ve zmíněném obchodu v pořádku připisuje ostatním uživatelům tisíce transakcí a odměn denně, o chybně nastavení ze strany se tedy nejedná.

Využijte pro své nákupy jiné zařízení, při objednávce mějte otevřené pouze jedno okno a nákup proveďte do 30 minut od přesměrování. V opačném případě nemusí Váš nákup prodejce opět zaevidovat jako nákup přes Tipli.

S pozdravem

​Mgr. T. H.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Květen 17, 2019

Pokud ti již vyplatili 9 odměn, které se ti vůbec nezapočetli, pak je to jedině dobře ne? Dávej si teda bacha na to, ať nemáš zaplé AdBlocky a jiné blokátory. Taky se mi to stávalo.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)