Cooler Master MK750 – Moje nová herní klávesnice (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. května 2019

Ahoj, zdraví vás GeekBoy a dnes se podrobně podíváme na tuhle nádhernou herní klávesnici od Cooler Masteru. Tu už přes měsíc testuji nejenom na hraní a naprosto jsem si ji zamiloval, pojďme se na ní společně podívat.

Cooler Master MK750
Publikováno: 6. února 2019
Upraveno: 6. května 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Klávesnice
Vzhled
9.7/10
Kvalita provedení
9.8/10
Software ke klávesnici
8.7/10
Balení
10.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Co mě na klávesnici zaujalo jako první, je její balení. V krabici totiž kromě samotné klávesnice a manuálu najdeme opěrku na zápěstí a náhradní PBT klávesy pro WASD, šipky a Esc. Ty jsou oproti původním ABS klávesám z kvalitnějšího materiálu a nabídnou tak vyšší odolnost vůči otiskům a blednutím. No a také zde najdeme speciální klíč na vyndání jednotlivých kláves, což u těchto klávesnic vůbec není obvyklé.

Připojení

Jelikož má v sobě klávesnice vlastní paměť, ke zprovoznění klávesnice nepotřebujete instalovat žádný software a můžete hrát rovnou po zapojení. Klávesnice se tedy k PC připojuje pomocí odpojitelného, 1.8 m dlouhého USB-C kabelu, a tak, pokud by vám náhodou byl originální kabel krátký, není problém zakoupit nějaký delší.

Cooler Master MK750

Vzhled a podsvícení

První, čeho si všimnete po zapojení, je krásné LED podsvícení. Klávesnice svítí skutečně jasně a jednotlivé režimy podsvícení si můžete zvolit pouze pomocí klávesnice. I přes to bych vám ale doporučil nainstalovat oficiální aplikaci, pomocí které je ovládaní výrazně jednodušší. Aplikaci si ještě představíme později.

Kromě podsvícení má klávesnice taky líbivý minimalistický design. Nenápadné logo Cooler Master najdete pouze na hraně klávesnice a také podpěrce, takže nic, co by kazilo celkový dojem. Když jsem zmínil opěrku na zápěstí, tak ta se připojuje pomocí magnetu. Samozřejmě, že magnet není tak silný, aby udržel opěrku i při zvednutí klávesnice, ale při normálním hraní drží opěrka u klávesnice jako přibytá.

Cooler Master MK750

Typy kláves

CoolerMaster u této klávesnice používá typ tlačítek Cherry MX a já konkrétně jsem si vybral verzi s hnědými switches. Ty mají příjemnou hmatovou odezvu a mezi hráči jsou velmi oblíbené. Musím potvrdit, že se na nich píše i hraje naprosto parádně.

Klávesnice samozřejmě disponuje anti-ghostingem. Konkrétně zde najdeme technologii N-key a 6-key, které vždy detekují, kdy byla která klávesnice stisknuta. Díky tomu tak klávesnice zareaguje ve správném pořadí i rychlosti, což je především pro akční hry velmi důležité. Odezva kláves se pak pyšní hodnotou 1 ms.

Cooler Master MK750

Software ke klávesnice

Ke klávesnici vám rozhodně doporučím nainstalovat oficiální aplikaci. Samozřejmě, že můžete podsvícení, makra i další věci nastavit pomocí zkratek přímo na klávesnici, ale jak jsem zmiňoval, přes aplikaci je to o dost jednodušší. V ní si můžete na pár kliknutí nastavit makra, efekty podsvícení, ale i 4 různé profily. Ty si pak můžete přednastavit opět podle sebe, nebo si stáhnout některé z internetu a do aplikace si je jednoduše naimportovat.

Cooler Master MK750

Všechny tyto prémiové klávesnice ale tvoří také detaily, najdeme nějaké i u této klávesnice?

  • Neobsahuje žádná macro tlačítka po stranách a klávesnice je tak mnohem menší, tedy i praktičtější k přenášení. Někomu by se dodatečná makra mohli hodit, ale já osobně jsem je u předešlých klávesnic nikdy nevyužíval, proto je pro mě tohle velký plus. Jediná tlačítka navíc, které u klávesnice najdeme, jsou tlačítka pro pauznutí a přeskakování hudby nad numerickou klávesnicí.
  • Líbí se mi RGB linky, které najdeme ze stran klávesnice. Ty jí opět přidávají na atraktivitě.
  • Zespod klávesnice jsou udělané drážky pro kabel, takže ho můžete vést kudy chcete a stále vám nebude pod klávesnicí nějak překážet.
  • Klávesnice má kvalitní povrch, a tak se i díky odpojitelnému kabelu dobře čistí.
  • A v neposlední řadě je klávesnice i podpěrka zespod pogumovaná, takže ať už máte jakkoliv kluzký stůl, klávesnice vždy pěkně drží.

Má tedy klávesnice Cooler Master MK750 nějaké mínusy? No.. nejspíše cenu. Klávesnice stojí 3 500 korun, tedy kolem 135 Euro a tak se řadí spíše pro opravdové nadšence nebo profesionální hráče.

Najít nejlepší cenu pro tuto klávesnici

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli mi komentář.