Honor Play - Herní mobil pro každou situaci? (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. ledna 2019

Honor Play je telefon navržený pro hraní za každé situace. V dnešní recenzi se mu podíváme trochu víc na zoubek a řekneme si, jaké má telefon výhody, nevýhody a zda se vůbec vyplatí pořídit.

Honor Play
Publikováno: 6. ledna 2019
Upraveno: 6. ledna 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Mobily
Design
9.3/10
Výkon
9.8/10
Fotoaparát
8.8/10
Výdrž
8.5/10
Cena
9.2/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

Balení

Honor vsadil na decentní balení, které nějak nevyčnívá, a přesto vypadá reprezentativně. V samotném balení vedle telefonu najdeme jehlu na vytažení slotu pro SIM kartu a samozřejmě nejrůznější manuály.

Honor Play balení

Design a zpracování

Honor Play na rozdíl od nynějších trendů na zádech nepoužívá sklo ale hliník. Je to skvělá změna, hliník je hladký a nabídne příjemný povrch, navíc se dobře drží. U telefonu primárně určeného na hry překvapí výřez na horní straně obrazovky i brada s logem výrobce. Velkým překvapením je také fakt, že Honor nenabízí voděodolnost.

Díky použitým materiálům telefon váží 176 gramů, není to tedy žádná cihla, která vám utrhne kapsu. Poměrně nízká hmotnost také umožní hraní her opravdu dlouho bez toho, aby vás bolela ruka.

Reproduktor je umístěný vpravo na spodní straně, což je umístění trochu nevyhovující a také zamrzí, že reproduktor není stereo. Při hraní her si budete reproduktor velmi často zakrývat, což rozhodně může ohrozit herní prožitek. Telefon pak můžete zakoupit ve čtyřech různých barvách, v modré, černé, fialové a také v červené.

Honor Play désign

Displej

Displej je jeden z nejdůležitějších parametrů herního telefonu, Honor mu také věnoval dostatečnou péči. Na hráče tak čeká 6,3 palcový IPS displej s rozlišením 2 340 na 1 080 pixelů, tedy FullHD+. Barvy na displeji jsou živé a vypadají velmi dobře i přesto, že se nejedná o OLED. Velmi dobrý jas i skvělé pozorovací úhly tak dávají znát, že si hry budete skutečně užívat.

Samotný displej zabírá 83% přední plochy a díky dobré viditelnosti na slunci si můžete své oblíbené herní tituly užívat prakticky všude.

Honor Play displej

Výkon a hardware

Velký plus Honoru Play je bezpochyby 3,5 mm jack, který se pro hraní her hodí mnohem více, než špatně umístěný reproduktor. USB-C konektor zase zajistí nabíjení, takže můžete hrát a u toho si vychutnávat zvuk i dobíjet telefon.

Samozřejmostí je pak čtečka otisků prstů, která funguje skutečně skvěle, nemá žádnou prodlevu a prst rozpozná tak říkajíc na první dobrou. Vedle toho nechybí ani odemykání pomocí rozpoznání tváře, tento způsob ale není úplně dokonalý a mnohdy si tváří telefon prostě neodemknete.

Uvnitř telefonu pak tepe procesor Kirin 970, který nabídne čtyři jádra s 2,63 GHZ a čtyři jádra s 1,86 GHz. Tomuto skvělému procesoru navíc sekunduje 4 GB operační paměť a takové vybavení zvládne opravdu i ty nejnáročnější hry. V Antutu telefon získává téměř 210 tisíc bodů a celý test výkonu jsem nahrál na vedlejší kanál, takže pokud by někoho zajímal, najdete ho zde:

K tomu, aby hry běžely bez sebemenšího problému, poslouží funkce GPU Turbo. Ta se zapne automaticky, nelze ji jakkoli spustit manuálně. Jak název napovídá, dojde ke zvýšení výkonu telefonu, pro správnou funkci ale musí být hra vývojáři optimalizovaná, mezi podporované hry nyní patří PubG a Mobile Legends Bang Bang. 

Vnitřní paměť telefonu dosahuje 64 GB, pro uživatele zůstane volných asi 50 gigabitů. To na několik desítek her rozhodně stačit bude, když ne, můžete paměť rozšířit o microSD kartu. Záleží tak jen na vás, zda budete chtít mít dual SIM nebo dáte přednost paměťovce. V rámci konektivity Honor nabízí Bluetooth 4.2, LTE ale také NFC pro bezkontaktní platby.

Největším překvapením je ale funkce 4D Gaming Experience, která nabízí vylepšení vibrace. Prakticky tak telefon nabídne při hraní her vibrace podobné těm, které známe z herních konzolí. Opět se zde ale naráží na problém u her, protože ty musí tuto funkci podporovat. Správně tušíte, že moc her na trhu touto funkcí nedisponuje, ovšem třeba PUBG Mobile si s ní ale poradil na jedničku.

Fotoaparát

Asi tušíte, že Honor Play skutečně cílí spíše na hráče, takže fotoaparát nějaké oslnivé parametry nenabídne. Musím ale zdůraznit, že fotky rozhodně nejsou žádnou tragédií a naopak dokáží příjemně překvapit. Na zadní straně nalezneme duální fotoaparát s 16 + 2 MPx, přední selfie kamerka pak nabídne 16 MPx.

Pozadu nezůstává ani video, které můžete natáčet až v rozlišení 4K se snímkovací frekvencí 30 snímků za vteřinu. Velkou předností jsou také portrétové fotografie, které telefon umí na výbornou. Všechny ukázkové fotografie najdete v mé videorecenzi:

Baterie

U herních telefonů se předpokládá, že baterka bude poměrně hodně vytížená, čehož se Honor ujal celkem se ctí. Baterka nabídne kapacitu 3 750 mAh a vydrží až dva dny, samozřejmě při normální práci. Hry telefon vybíjejí opravdu rychlým tempem a nejinak tomu je u Honoru Play, ještě, že je možné telefon současně nabíjet a mít připojená sluchátka. Ale i při dlouhém hraní by vám telefon měl s klidem od rána do večera vydržet.

Díky hliníkovým zádům je jasné, že telefon nenabídne ani funkci bezdrátového nabíjení. Drobný mínus je také to, že Honor Play nenabijete zrovna nejrychleji. Za třicet minut jste schopni telefon nabít na asi 35%, z nuly na sto pak nabíjení zabere téměř dvě hodiny.

Honor Play baterie

Závěr

Pojďme si to shrnout. Největším plusem Honoru Play je výborný displej, kvalitní zpracování, a ultra vysoký výkon nejen při hraní. Trošku zamrzí pomalejší nabíjení a né zrovna šťastně umístěný reproduktor, ale ten můžete stejně v klidu nahradit sluchátky. Za cenu okolo 7 000 Kč, tedy 270 euro, se rozhodně telefon vyplatí pořídit.

Najít nejlepší cenu pro Honor Play

Komentáře (2)

Ashoka Tano
Leden 23, 2019

Chci si pořídit mobil do 7500 bez dph nebo do 10 000kč s dph

Můžeš mi poradit jaký mobil si vybrat???

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Leden 23, 2019

Dobrý den, šel bych do Pocophone F1.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)