Meizu Pop True: Výborná bezdrátová sluchátka (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. května 2019

Již 2 měsíce testuji tyto bezdrátová sluchátka od Meizu a musím s čistým svědomím říct, že to jsou opravdu výborná sluchátka za moc pěknou cenu. Mají ale i nějaké nevýhody? Zdraví vás GeekBoy a pojďme si je podrobněji zrecenzovat.

Meizu Pop True
Publikováno: 2. prosince 2018
Upraveno: 6. května 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Sluchátka
Design
9.9/10
Výdrž
9.8/10
Konektivita
9.7/10
Zvuk
9.3/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

Tyto sluchátka Meizu mám z obchodu Gearbest, kde stojí okolo 80 dolarů, tedy zhruba o polovinu méně než Apple Airpods. Dokáží se jim tedy nějakým způsobem vyrovnat? To vše se dozvíte během této detailní recenze, pojďme se nejdříve podívat na balení.

Balení

Na vrchu balení najdeme samozřejmě samotná sluchátka v pouzdře, které slouží jako ochrana a také jako dobíjecí stanice pro sluchátka. Pod nimi pak najdeme další příslušenství jako náhradní špunty do uší v různých velikostech, nabíjecí kabel USB-C a také manuál.

Meizu Pop True unboxing

Design a provedení

Meizu Pop True jsou tvarované do tvaru špuntu a tak narozdíl od Airpods budou většině lidem o dost lépe držet v uchu. Osobně mi pecky ve stylu Apple Airpods nikdy nedržely a kolikrát jsem si musel kupovat dodatečné nástavce do ucha, abych je mohl vůbec nosit. To u těchto sluchátek nehrozí a taktéž není problém si s nimi jít zaběhat nebo zacvičit. V uchu drží jako přibité.

Sluchátka se i s pouzdrem prodávají v bílé barvě. Pouzdro je navíc velmi malé a lehké, takže když ráno nestíhám do školy, stačí pouzdro se sluchátkama hodit do kapsy u kalhot a tam je díky lehké váze téměř necítím. Pouzdro také při každém zavření vydává uspokojující zvuk cvaknutí, na kterém se časem stanete určitě závislí. Taktéž sluchátka do pouzdra zapadají díky magnetu úplně sama a elegantně. Na přední straně nabíjecího boxu také najdeme 4 modré led diody, které značí aktuální procento nabití, samozřejmě po 25%. Na spodní straně je pak otvor pro nabíjení pomocí USB-C kabelu a na zadní straně najdeme malé a nenápadné tlačítko. To slouží ke kontrole stavu baterie nabíjecího boxu, takže pokud ho zmáčknete, rozsvítí se odpovídají počet diod.

Sluchátka jsou podsvícená a svítí nebo blikají modře podle toho, zda jsou v boxu a nabíjí se nebo čekají na spárování s telefonem. Při úspěšném spárování a poslouchání muziky pak žádné podsvícení nevydávají, aby nepoutali pozornost.

Meizu Pop True také disponují certifikací IPX5, což znamená, že obstojí drobné postřiky vodou a potem.

Meizu Pop True zpracování

Konektivita

Určitě vás u těchto sluchátek bude také zajímat, zda se správně a rychle připojují k telefonu. Prvotní spárování s telefonem probíhá o něco déle, což je pochopitelné. Každopádně po úspěšném prvním spárování se sluchátka přes Bluetooth již připojují bleskurychle a než je stačíte vyndat z boxu a dát je obě do ucha, již budou dávno k telefonu připojená. 

Sluchátka disponují Bluetooth verzí 4.2 a spojíte je jak s Android, tak iOS telefony. Zkoušel jsem je také připojit k naší televizi od Samsungu a spárování proběhlo opět v pořádku.

Meizu Pop True konektivita

Funkce

Sluchátka Meizu mají na svém konci dotykovou vrstvu, pomocí které můžete ovládat spárovaný telefon. Sluchátka mají přednastavené kombinace, kdy např. lehce stisknete pravé sluchátko a tím přijmete hovor nebo stopnete písničku. Bohužel sluchátka některá poklepání né vždy zaregistrují, proto se budete občas snažit pauznout písničku a jen tak vám to nepůjde, což je velká škoda. Ale např. zvýšení a snížení hlasitosti, která děláte pomocí držení prstu na dotykové vrstvě, funguje precizně. Sluchátka tedy pouze špatně registrují drobná poklepání, které právě slouží k např. pauznutí písničky

Když jsem zmínil přijmutí hovoru, tak sluchátka disponují také mikrofonem. Ten jsem při telefonátu jednou vyzkoušel a druhá strana mě prý slyšela velmi hlasitě a čistě, takže velké plus. Jen si dejte pozor, že budete muset jedno sluchátko vyndat z ucha a dát si ho k blíže k ústům, abyste byli dobře slyšet. 

Zvuk

A dostáváme se ke kvalitě zvuku, který vás také určitě zajímá. Sluchátka mají skvělé basy, středy jsou lehce sníženy a výšky jsou pak velmi čisté, takže netahají za uši. Pokud nejste úplný audiofil jako já, tyto sluchátka vaše potřeby určitě uspokojí. Zní lehce nadprůměrně.

Výdrž

Má osobní zkušenost je taková, že samotná sluchátka, které mají integrovanou 85 mAh baterii, vydrží 2-3 hodiny poslouchání. Samotný nabíjecí box pak má 700 mAh, takže sluchátka z něj dobyjete ještě asi 10x. Pokud se tedy chystáte na kratší dovolenou, můžete dobíjecí kabel nebo bezdrátovou nabíječku nechat v klidu doma. Sluchátka vám 20-30h hodin vydrží.

A tím se dostáváme ke způsobu nabíjení. Meizu Pop True můžete dobíjet buďto pomocí USB-C kabelu na spodní straně boxu, nebo i bezdrátově. Boxík totiž disponuje bezdrátovou nabíjecí technologií. Pomocí USB-C kabelu jsem pouzdro sluchátek dobyl z 0 na 100% procent za přibližně hodinku a půl.

Meizu Pop True výdrž

Cena a kde koupit

Sluchátka se dají pořídit od 80 dolarů, což je v přepočtu asi 1 800 Kč nebo 70 euro. Na AliExpressu je občas vychytáte i za 70 dolarů, ale spíše bych vám doporučil obchod GearBest. Na něm jsou sluchátka sice o něco dražší a za dopravu si také něco připlatíte, ale pokud zvolíte typ doručení priority line, všechny poplatky s případným vyclením a DPH půjdou za GearBestem.

Pro vás je tedy částka konečná a nemusíte se obávat, zda balík z skončí u DHL, který by vám totiž mohl vyměřit další poplatky.

Odkazy, kde sluchátka pořídit:

Závěr

Pokud jste se dočetli až sem, tak vám mohu sluchátka Meizu Pop True s klidným svědomím doporučit. Možná jen zamrzí ne příliš perfektně fungující dotyková plocha u sluchátek, ale jinak mají samé klady. Na jedno nabití vydrží pekelně dlouho, design krabičky i sluchátek vás také nezklame a za poloviční cenu Apple Airpods se jednoduše vyplatí pořídit. Jediná škoda je, že se neprodávají v některém z českých obchodů, ale jak jsem zmiňoval, nákup na GearBest bude určitě dobrá volba.

Další užitečné odkazy:

Prohlédnout sluchátka na AliExpressu

Komentáře (3)

Lukáš K.
Září 2, 2019

Zdravím uměj sluchátka rychlo nabíjení?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tomáš Koblížek
Září 5, 2019

Jak dobře izolují okolní ruch

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tomáš Koblížek
Září 5, 2019

?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)