Xiaomi Airdots Pro – Levná bezdrátová sluchátka (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. května 2019

Dnes si představíme bezdrátová sluchátka Xiaomi AirDots Pro. Jedná se o novinku na trhu, která je venku prakticky jen pár týdnů. Výhodou je, že sluchátka nabízejí zajímavé parametry, navíc za cenu, kterou nikdo jiný na trhu nenabízí.

To je jedna z výhod, kterou Xiaomi nabízí. K sehnání jsou dvě verze – jedna z nich je Pro, tu si dnes představíme, druhá je pak klasická verze. O ní si řekneme něco málo na konci recenze.

Xiaomi AirDots Pro
Publikováno: 6. května 2019
Upraveno: 6. května 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Sluchátka
Design
8.5/10
Výdrž
8.0/10
Konektivita
9.5/10
Zvuk
9.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Kvalita zvuku

Kvalitu zvuku sluchátek jsem testoval přes aplikaci Spotify premium, kde si mohu nastavit nejvyšší kvalitu zvuku. Díky tomu je možné sluchátka otestovat v maximálních podmínkách. Abychom z nich dostali skutečně kvalitní zvuk, je potřeba si trošku pohrát s ekvalizérem. Pokud se vám to ale povede, získáte skutečně velmi kvalitní prostorový zvuk i čisté výšky. Hodnocení zvuku jako takového bych viděl na devět bodů z deseti možných.

Zvuk se komprimuje pomocí kodeku AAC. Ten je dostačující, i když se na trhu pohybují sluchátka s lepšími kodeky. Ty jsou pak ale také výrazně dražší, proto není divu, že Xiaomi raději sáhlo po této variantě, která je skutečně dostačující. Nejideálnější zvuk pak dostanete, pokud máte hlasitost v telefonu nastavenou někde okolo 60–70 %. Na vyšší hlasitost to pak není úplně ono.

 Xiaomi Airdots Pro recenze

Důležité výhody/nevýhody

Co by se dalo sluchátkům vytknout, tak trošku delší odezva. V případě poslechu hudby je to jedno, pokud byste ale sledovali například video, nebude vám zvuk sedět s dějem na videu. Zde je delší odezva skutečně hodně poznat a je velmi rušivá. Samy o sobě jsou sluchátka poměrně velká, zato ale dobře padnou do ucha. Testovány byly také při sportu a z uší nevypadávaly. Díky certifikaci IPX4, která zaručuje odolnost proti pocení, jsou na sport jako dělané. Částečně jsou také voděodolné. V podstatě, pokud je postříkáte, nemělo by se s nimi nic stát. Při větším namočení bych se ale o ně bál.

Co se moc nepovedlo, tak design krabičky, která zároveň slouží jako dobíjecí stanice. Jedna LEDka, která signalizuje míru nabití je naprosto nedostačující. Víte sice, že nějakou energii tam máte, ale už netušíte, zda padesát, třicet nebo sto procent. Stejně tak má krabička špatné těžiště, takže pokud je prázdná a je otevřená, dochází k jejímu převracení.

Xiaomi Airdots Pro recenze

Sluchátka samy o sobě dokážou přehrávat hudbu asi tři hodiny. Dobíjecí dok má kapacitu 100 mAh, což vystačí asi na tři nabití sluchátek. Můžete tak získat až devět hodin hudby. Velkým plusem je, že dok disponuje USB-C, takže jeho plné nabití trvá asi hodinku. To je samo o sobě dostačující. Sluchátka se velmi jednoduše ovládají, takže v tomto ohledu se má Xiaomi čím chlubit.

Sluchátka by měla mít také funkce potlačení okolního ruchu. Bohužel výsledek této funkce není nijak dobře slyšitelný, takže je prakticky úplně jedno, jestli máte tuto funkci zapnutou nebo ne. Je to škoda, rozhodně by se někdy hodilo, aby funkce skutečně fungovala. Chybí také funkce přeskočení písničky. Můžete ji sice přeskočit pomocí Google Asistant, ale úplně ideální ovládání to není.

Konektivita a rychlost připojení

Co je rozhodně skvělé, tak rychlost přenosu a rychlé párování. Nejdříve se spárují sluchátka v boxíku, jakmile je vytáhnete tak se automaticky připojí k mobilu a můžete začít poslouchat hudbu. Spárovat můžete sluchátka jak s Androidem tak s iOS. Na sluchátkách je přítomný také mikrofon, díky kterému můžete uskutečňovat i hovory. Zvuk je čistý a bez šumu. 

xiaomi airdots vs. xiaomi airdots pro
Zmínil jsem, že jsou dvě verze sluchátek. Klasická verze je o tisíc korun levnější, má také slabší baterii. Paradoxně ale mají lepší design boxíku a dokonce také Bluetooth 5.0, Pro verze má pouze Bluetooth 4.2. Poměr cena výkon je rozhodně lepší, než u Pro verze.

Kde sluchátka Airdots Pro koupit nejlevněji?

Komentáře (2)

Drobeczech
Červen 14, 2019

Ahoj, myslíš že zvukově jsou na tom lepší Meizu pop či horší?

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
p.ondras
Červenec 5, 2019

...taky bych prosil o srovnání s Meizu... díky!!

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)