Xiaomi Amazfit Bip: Ty nejlepší chytré hodinky do 2 000 Kč (Recenze)

Naposledy upraveno: 23. prosince 2018

Xiaomi Amazit Bip jsou chytré hodinky, které nabízejí mnoho skvělých funkcí, navíc za velmi příznivou cenu. Nyní jsem je přes týden testoval a povíme si, jaká je moje osobní zkušenost a co se mi na hodinkách líbí nejvíce.

Xiaomi Amazfit Bip
Publikováno: 23. prosince 2018
Upraveno: 23. prosince 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Chytré hodinky
Design a provedení
9.5/10
Displej hodinek
9.3/10
Funkce
9.7/10
Výdrž
9.9/10
Cena
9.9/10
Celkové hodnocení
9.7
z 10 bodů

Začneme nejdříve samotným balením hodinek, které působí vcelku decentně.

Uvnitř balení totiž najdeme samotné hodinky, manuál v anglickém jazyce a kolébku pro nabíjení. Tu ale, jak si zmíníme později, nebudete skoro potřebovat, protože hodinky vydrží sakramensky dlouho nabité.

Displej

Hodinky mají 1,28" displej, který nabídne rozlišení 176 na 176 pixelů. Jedná se o dotykový LCD displej, který jak vidíte, je dobře čitelný i na přímém slunci. Navíc nám stále ukazuje aktuální čas a počet ušlých kroků.

Zakřivení displeje je samo o sobě 2,5D, a tak se designově podobá populárním hodinkám Apple Watch, zároveň se jedná o sklo Gorilla Glass 3, které něco vydrží. Obdélníkový tvar displeje navíc vypadá velmi sportovně a moderně. Abyste se mohli na hodinky podívat také v noci, nabízí podsvícení displeje, které aktivujete korunkou hodinek.

Xiaomi Amazfit Bip displej

Design a provedení

Amazfit Bip jsou velmi lehké, váží pouhých 31 gramů a snadno tak zapomenete, že nějaké hodinky vůbec máte. Váží totiž o více jak polovinu méně, než např. hodinky Zeblaze Vibe 3, které jsem recenzoval v minulém videu. Nízká váha je vykoupená tím, že jsou hodinky kompletně z plastu, přesto jsou hodinky dílensky zpracovány na jedničku.

Na straně hodinek nalezneme jedno nenápadné tlačítko, které se dá pouze mačkat, točení žádnou funkci nepřináší. Velkou výhodou je, že Amazit Bip nabídnou certifikace IP68, jsou tedy odolně vůči vodě i prachu a s touto certifikací si můžete zajít i zaplavat. Hodinky mají také akcelerometr a zabudovaný modul GPS. Ten má přesnost plus mínus 7 metrů, což rozhodně není vůbec špatné, ba naopak. Signál chytnete poměrně rychle také v husté zástavbě, za což má Xiaomi velkou pochvalu.

Na zadní straně je pak samozřejmostí senzor srdečního tepu, který měří vaši tepovou frekvenci nejen během sportovní činnosti. Pod ním najdeme 2 konektory pro nabíjení. Na výběr máte hned ze čtyř barev - černou, bílou, zelenou a oranžovou. Pásek hodinek je pak také samozřejmě vyměnitelný, takže když se vám časem ošoupe, můžete za pár korun z čínských obchodů koupit nový.

Xiaomi Amazfit Bip senzor srdečního tepu

Rozhraní hodinek

Pojďme si trochu podrobněji ukázat, jaké je rozhraní hodinek a jaké funkce nabízejí. Z domovské stránky se pomocí swajpnutí dolů dostaneme do funkce zapnutí módu nerušit a pomocí swajpnutí nahorů se dostaneme do správce notifikací ze spárovaného telefonu.

Když se z domovské stránky přesuneme doleva, zde defaultně najdeme aplikaci Alipay, ale dá se pomocí aplikace přenastavit na aktuální počasí, což je určitě zajímavější.

Při přesunu doprava pak najdeme:

    1. Status, který nás informuje o ušlých krocích, tepové frekvenci a mnoho dalšího.
    2. Aktivity, kdy si můžeme navolit, zda jdeme zrovna běhat, jezdit na kole nebo pouze chodit. Všechny data o posledním sportu se nám ukládají do historie hodinek a úplně všechny data se nám ukládají do aplikace v telefonu.
    3. Počasí, které čerpá data z telefonu.
    4. Budík, který si taktéž můžete nastavit pomocí aplikace.
    5. Stopky
    6. Kompas, pomocí kterého si můžete např. zobrazit aktuální výšku nad mořem, nadmořský tlak, atd.
    7. Nastavení, ve kterém si můžeme zvolit nový styl ciferníku, nastavit předvolbu pro dlouhé stisknutí tlačítka na straně hodinek, tedy např. ke startu aktivity, upravit jas displeje a pár dalších základních věcí (tovární nastavení, vypnutí hodinek, atd.)

Musím přiznat, že dotykový displej reaguje velmi svižně a přesně, takže za tohle mají Amazfit Bip velké plus. Doporučuji zhlédnout mou videorecenzi:

Propojení s telefonem

Pro propojení hodinek s telefonem slouží Bluetooth 4.0 a hodinky spárujete s Androidem 4.4 a vyšším, případně s iOS 8.0 a vyšším, tedy s téměř každým zařízením. Abyste mohli hodinky a telefon spárovat, budete si muset doinstalovat aplikaci Mi Fit, kterou si můžete hodit do češtiny. Pak už jen stačí v aplikaci přidat nové zařízení, u hodinek zapnout funkci Find Device, a hodinky se vám během chvilky spárují.

Pojďme si ukázat ty nejlepší funkce, které s hodinkama po spárování dokážete:

  • Přijímání notifikací - Po spárování budete do hodinek dostávat všechny upozornění, které vám v mobilu budou vyskakovat. Tedy e-mail, upozornění z Instagramu, atp.
  • Přes aplikaci dokážete do hodinek dostat další designy ciferníku
  • Můžete si nastavit Activity goal, tedy kolik byste denně chtěli ujít kroků a aplikace vás pak bude upozorňovat, jestli jste to zvládli či nikoliv.
  • Skvělý přehled o všech aktivitách, kdy vám hodinky skvěle ukazují i trasu, kudy jste běželi, kolik jste spálili kalorií, atd. A to vše navíc můžete sdílet i se svými přáteli a hecovat se navzájem. Tohle se mi moc líbí.
  • A spoustu dalších drobností, jako že si do hodinek můžete nastavit budík, pozměnit město, z kterého se budou čerpat data pro počasí, měření spánku, atd.

Xiaomi Amazfit Bip gps

Baterie

Baterka nabízí kapacitu 190 mAh a sakra dlouhou výdrž nabití. Osobně mi za den z hodinek ubydou vždy taková 3 až 4%, a to se zapnutým měřičem tepové frekvence a zapnutým GPS při aktivitě. Není tedy žádný problém se dostat až na měsíc výdrže, což je obrovský rozdíll oproti mým stávajícím Ticwatch 2, která musím nabíjet obden.

Když vám po měsíci dojde šťáva, jednoduše hodinky zacvaknete do nabíjecí kolébky a ony se během hodinky a půl zase do plna nabijí. No prostě nádhera, v tomhle mě Amazfit Bip opravdu překvapily.

Xiaomi Amazfit Bip výdrž

Cena a kde koupit nejlevněji

Hodinky se dají v Česku pořídit od 1 700 Kč, nebo 65 euro. Za trochu nižší cenu se pak prodávají na AliExpressu nebo GearBestu, ale tam je trochu složitější případná reklamace.

Závěr

Hodinky za tak nízkou cenu nabídnou nespočet funkcí, a to především GPS, které v této cenové relaci není obvyklé. Sice se nevyrovnají Apple Watch, ale pokud sháníte levnou alternativu chytrých hodinek, Xiaomi Amazfit Bip budou rozhodně dostačující s velmi podobnými funkcemi.

Pokud byste měli k hodinkám nějaký dotaz, neváhejte se mě zeptat dole v komentářích, na všechno rád odpovím. Stejně tak mi dejte vědět, pokud tyto hodinky někdo máte, jak jste s nimi spokojeni.

A v případě, že byste chtěli nějaké robustnější hodinky, podívejte se na mou předešlou recenzi hodinek Zeblaze Vibe 3 HR, které stojí ještě o polovinu méně a opět nabídnou podobné funkce, pouze s chybějícím GPS.

Komentáře (17)

Antonio
Prosinec 29, 2018

Ahoj, chtěl bych se zeptat ke tvé recenzi Xiaomi Amazfit Bip, zda jsou hodinky v českém jazyce a pokud ne a dá se sehnat čeština, tak jak ji tam pak nastavit, a za druhé nikde nikdo nepíše jak hodiny fungují po spárování s telefonem, to, že se na hodinkách ukáže že vám přišla sms nebo volání či messenger je super, ale některé hodinky jej umí i přečíst, a u těchto hodinek mne velmi zajímá zda uměji přečíst sms či messenger...některé hodinky to umí čist a některé jen upozorní...Díky

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Prosinec 29, 2018

Ahoj Antonio, hodinky v českém jazyce nejsou, ale jde do nich čeština donahrát. Brzy na to udělám návod na můj vedlejší kanál České tutoriály.

Messenger ani SMS jsem přímo nezkoušel, ale při obdržení e-mailu mi to vždy vyhodilo předmět e-mailu + jeho obsah. Takže u messengeru i SMSek to určitě bude podobné (vypíší ti, od koho zpráva je + co se v ní píše). Jen je pak potřeba si do hodinek hodit i český font, aby se místo háčků nezobrazovali podivné zvaky. Na to ale taky v nejbližší době udělám videonávod.

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Tony
Leden 11, 2019

Zdravím dobrá recenze, která mi tak trochu zamotala hlavu zvažoval jsem koupi Samsungi S3 Frontier ale po zhlédnutí videa nevím co myslíte oplatí se dát skoro 4 tisíce za Samsung? Děkuji

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Leden 12, 2019

Ahoj Tony, šel bych do Amazfit Bip. Na fórách dohledáš spoustu návodů, jak si do nich dát češtinu, jak si tam přidat své vlastní ciferníky, atd.

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Venda
Červen 12, 2019

Čeština v hodinkách je zbytečná, není tam co překládat a s kazdou novou aktualizaci budes cekat na novou cestinu.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Pavlína
Únor 1, 2019

Ahoj, hodinky mám a jsem s nimi vcelku spokojená. Akorát nevím, jak si zde nastavit překročení určité tepové frekvence, tedy pokud to u těchto hodinek lze. Můžeš mi prosím poradit? Předem děkuji. Pavlína

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Eliška
Únor 20, 2019

Ahoj, koupila jsem dceři hodinky Xiaomi Amazfit Bip, bez problémů jí fungovaly s telefonem Huawei P9 lite, před měsícem dostala Samsung Galaxy A7 2018 a nedaří se jí hodinky připojit. Už udělala tovární reset, stáhla znova aplikaci, ale aplikace je vždy odpojí. Takže hodinky má k ničemu. Máš prosím nějakou zkušenost nebo radu? Děkuji.

Eliška

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Únor 20, 2019

Ahoj Eliško, to je divné. Hodinky se spojují přes bluetooth, takže pokud ji lze k telefonu připojit jiné bezdrátové zařízení (sluchátka, atd.), pak by měli jít připojit právě i tyto sluchátka. K párování vyzkoušejte appku Mi Fit nebo Notify & Fitness od Xiaomi, s těmi by to mělo jít na 100%.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Jitka
Březen 19, 2019

Ahoj, ukazují hodinky při běhu aktuální tempo nebo rychlost? Děkuji. Jitka

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Libor
Březen 21, 2019

Chtěl bych poprosit o názor na gps u hodinek. V několika recenzích jsem četl, že hodinky jsou skvělé, ale ne pro běh, protože gps má velké odchylky. Díky za odpověď.

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)
Monika
Duben 23, 2019

Ahoja, koupila jsem si hodinky a tep neměří pořád. Čekala jsem, že budou měřit pořád a já tak zmerim, kolik spalin průměrné kcal denně. Poradíš, prosím? díky,Moncw

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Venda
Červen 12, 2019

V Mi Fit si nastavis frekvenci mereni

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Kejsi
Květen 8, 2019

Ahoj GeekBoy,

chcem sa opýtať, že či okrem plávania sa dá s hodinkami aj potápať, ak áno tak do akej hĺbky hodinky vydržia?

Ďakujem za odpoveď a super recenzia

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Venda
Červen 12, 2019

Hodinky jsem pořídil po zkoušce od NO1 za pár korun, bohuzel sportovni funkce, absence gps a častější dobíjení me donutili hledat jinde. Amazfit bip me prekvapili vydrzi a hlavne gps za ty penize a co me dostalo uplne čitelnost na primem slunicku to nema chybu.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Martin
Červen 13, 2019

Ahoj . Prosím tě. Mám teď koupené ty samé hodinky , ale musel jsem je reklamovat z důvodu baterie. Mě jen při zapnutých notifikaci vydržely nabité 10 dnů. Podle mě mají vydržet až 45 dnů. Prodejna mi reklamaci zamítla ,že prý v klidu vydrží 45 hodin. Což mi přišlo k smíchu . Jak je to tedy s výdrží ? Díky Martin

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Petr
Červen 18, 2019

45 dní vydrží, když vypneš všechny tyhle zbytečný blbosti jako jsou právě notifikace z telefonu. Reklamaci ti zamítli správně, nemůžeš čekat, že by jakýkoliv hodinky vydržely tak dlouho, kdyby byly neustále připojený k telefonu...

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Tina
Červenec 11, 2019

Zvažuji koupi těchto hodinek a chtěla bych se zeptat, zda snímají spánek i přes den, dělám totiž na směny. Díky za odpověď :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)