Xiaomi Redmi 5 Plus: Nejlepší mobil roku 2018? (Recenze)

Naposledy upraveno: 18. listopadu 2018

Čínské telefony již dávno nejsou pouze levným šuntem, naopak čím dál více lidí sahá právě po těchto telefonech. Proč? Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoduchá a nejeden majitel těchto telefonů vám ji potvrdí. Čínské telefony nabízejí skvělé vybavení, které zároveň nestojí dvě vaše výplaty a jejich provedení je vskutku kvalitní a to nejen v rámci vybavení, ale také díky povedenému designu.

Posledním skvělým počinem, kterým rok 2018 začíná, je Xiaomi Redmi 5 Plus. Co vše vám tento jedinečný telefon nabídne a bude se jednat o nejlepší model roku 2018? To vše se dozvíte v dnešní recenzi.

Xiaomi Redmi 5 Plus
Publikováno: 22. září 2018
Upraveno: 18. listopadu 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Mobily
Design
9.5/10
Výkon
9.3/10
Fotoaparát
9.6/10
Výdrž
9.5/10
Cena
9.8/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

Zobrazit Xiaomi Redmi 5 Plus na Heureka.cz

Xiaomi hned na začátku překvapí svojí nízkou hmotností, která činí úžasných 180 gramů. To je skvělá gramáž na to, že telefon disponuje celokovovým tělem, který bude budit závist u všech okolo. Velikost displeje je pak necelých šest palců, což se u varianty Plus dá očekávat. Konkrétně se jedná o úhlopříčku 5,99 " , přičemž rozlišení displeje je 2 160 na 1 920 pixelů.

Design

Než se ale pustím do konkrétních specifik této novinky, musím pochválit také celkový design. Telefon má minimální rámečky, což působí velmi elegantním dojmem a zároveň telefon nevypadá jako obrovské pádlo. Celkové provedení se zkrátka povedlo a Xiaomi na sebe může být právem pyšný.

-

Systém a výkon

Pro milovníky všeho nového si Xiaomi připravilo zbrusu nový operační systém MIUI 9, který nabízí vylepšené funkce jako například nové animace či přepracované ikony. Ten je v telefonu umístěný jako nadstavba Androidu 7 Nougat. Zároveň je celý systém odladěnější a nabídne rychlejší spouštění aplikací. Uvnitř telefonu tepe osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 625 s taktem 1,5 GHz. S tímto procesorem se aplikace a hry musejí spouštět doslova samy!

Co dál nám Xiaomi nabídne? Na výběr máte dvě varianty, které se liší paměít RAM a velikosti vnitřního uložiště. Co se týče operační paměti, můžete volit mezi variantou 3 GB a 4 GB, zatímco v rámci uložiště pak volíte mezi variantou s 32 GB a variantou s 64 GB. Pokud by se vám ale tato paměť zdála malá, nemusíte se obávat, je možné paměť rozšířit. K dispozici je microSD slot pro paměťovou kartu o velikosti až 128 GB, čímž vzniká obrovské místo pro vaše soubory, fotky či aplikace a hry.

Fotoaparát

Jestliže se řadíte mezi milovníky focení, pak jistě oceníte fotoaparát, kdy zadní foťák nabídne 12 MPx a natáčení FullHD videa, přední kamera má naopak k dispozici 5 MPx a HD natáčení. Samozřejmostí je LED blesk na zadní straně telefonu se kterým budete schopni vyfotit kvalitní snímky i ve zhoršených podmínkách. Velmi důležitý je také fakt, že Xiaomi nabízí LTE frekvenci pro naše území, takže se nemusíte obávat toho, že byste zůstali bez mobilních dat, jak tomu v minulosti u těchto telefonů bývalo.

-

Baterie a další parametry

Samozřejmostí u tohoto telefonu je pak Wi-Fi, Bluetooth ale i microUSB pro nabíjení. Xiaomi jde s dobou a nabízí proto také čtečku otisku prstů, pomocí které budete moci svůj telefon odemykat a zamykat ale také tuto technologii využívat pro aplikace internetového bankovnictví a spousty jiných aplikací.

Baterie pak nabízí kapacitu 4 000 mAh a disponuje rychlonabíjením. Díky této funkci máte možnost nabít telefon Xiaomi ve velmi krátkém čase a to i tzv. z nuly na sto.  Nevýhodou je pak uživatelsky nevyměnitelná baterie telefonu. V případně potřeby výměny tak budete muset navštívit specializovaný servis, který vám výměnu baterie provede. Nabíječku s technologií rychlonabíjení pak samozřejmě naleznete v balení spolu s telefonem a návodem na použití.

Shrnutí

Xiaomi Redmi 5 Plus je špičkový telefon, který vedle skvělého designu nabízí perfektně vybavený vnitřek telefonu, 12 MPx foťák a nejnovější operační systém. Xiaomi Redmi 5 Plus si rozhodně zapamatujte. Bude se jednat o jeden z nejlepších telefonů letošního roku, o kterém ještě určitě uslyšíte!

Pokud ode mě chcete dostávat další zajímavá videa, nezapomeňte mít u mého kanálu přihlášený odběr.

A pokud chcete ušetřit nějakou tu korunu při nákupech telefonů a dalších věcí z online e-shopů, mrkněte na moje video jak ušetřit.

Díky a budu se těšit na vaše dotazy a komentáře pod článkem.

Najít nejlepší cenu pro Xiaomi Redmi 5 Plus

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli mi komentář.