Xiaomi Redmi Note 7 - Nejlepší mobil roku 2019? (Recenze)

Naposledy upraveno: 1. dubna 2019

Xiaomi Redmi Note 7 je novinkou letošního ledna a od uvedení na trh získává stále více na popularitě. Je až neuvěřitelné, kolik kousků tohoto modelu se za poměrně krátkou dobu prodalo. Zařízení dojde v elegantní bíle krabičce, která působí opravdu příjemně. Potěší výdrží i skvělým fotoaparátem.

Xiaomi Redmi Note 7
Publikováno: 1. dubna 2019
Upraveno: 1. dubna 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Mobily
Design
9.4/10
Výkon
8.8/10
Fotoaparát
9.6/10
Výdrž
9.2/10
Cena/výkon
9.8/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Pokud byste rádi zhlédli videorecenzi, ve které je také vše přehledně vysvětleno, mrkněte:

Provedení telefonu

Telefon je kombinací plastu a skla, ovšem designově nevypadá jakkoli lacině nebo odfláknutě. Naopak působí vcelku luxusním dojmem, kterému přidávají také skleněná záda. Ta disponují úpravou, při které se na nich neudržuje ani mastnota ani nečistoty.

Celkově se můžete těšit na tři barevné kombinace. Na výběr máte červenou, modrou a černou. Nejlépe z nich vypadá především modrá varianta. Je to způsobené určitou neotřelostí, kterou tato modrá varianta disponuje.

Ještě je dobré zmínit, že telefon nedisponuje certifikací IP68, ovšem reproduktor i USB konektor by voděodolný být měl. Pád do vany či umyvadla by tak měl telefon přežít.

Xiaomi Redmi Note 7 provedení

Konektivita

Vedle úžasného fotoaparátu se můžete těšit především na kvalitní čtečku otisků prstů, která reaguje rychle a hlavně spolehlivě. Nemusíte se tak obávat žádného zpoždění při odemykání. Čtečka otisků prstů je dlouhodobě kladem Xiaomi telefonů.

Velkou výhodou je konečně konektor USB-C, pomocí kterého můžete telefon nabíjet nebo přenášet data. Když už jsme u konektivity, můžete se těšit také na infraport, pomocí kterého můžete ovládat například televizi či jiné chytré věci ve vaší domácnosti.

Xiaomi Redmi Note 7 USB-C + reproduktory

Uživatelé se dočkali také velmi kvalitního reproduktoru, který je sice mono, ale zvuk má dostatečně hlasitý. Navíc je také krásně čistý, což je velké překvapení, zvláště když jej máte na plnou hlasitost. Také se můžete těšit na 3,5 mm jack. Nemusíte si tak pořizovat nová sluchátka a bohatě vám postačí ta, která mají stále klasický jack. Xiaomi tak jde trošku proti proudu, kdy většina výrobců tento konektor ze svých telefonů odstraňuje.

Xiaomi Redmi Note 7 - 3,5mm jack a infraport

Baterie

Co potěší je baterie, která nabídne 4 000 mAh a vydrží i dva dny. Nemusíte se tak bát telefon používat i trošku náročněji. Výhodou je funkce rychlého nabíjení, kdy telefon dobijete doslova během několika desítek minut.

Pokud funkci rychlého nabíjení nevyužijete, například díky nevyhovující nabíječce v balení, nabijete telefon z 0 na 80% za hodinku a půl. Do plna to pak telefonu trvá něco přes dvě hodinky. Bezdrátové nabíjení ale nečekejte.

Xiaomi Redmi Note 7 nabíjení

Na zádech telefonu můžeme objevit dvě čočky zadního fotoaparátu, které jsou ale poměrně vystouplé. Znatelně vystouplé jsou také v silikonovém obalu, který dostanete spolu s novým telefonem Xiaomi Redmi 7. Pro někoho to může znamenat poměrně velký problém.

Xiaomi Redmi Note 7 vystouplá čočka

Displej

Nyní se konečně podívejme i na displej. Ten je dotykový IPS a nabídne 6,3". Displej je velmi kvalitní, dobře čitelný i na slunci a věrohodnost barev je až neskutečná. To je způsobeno především skvělým jasem, který telefon nabízí. Díky FullHD+ rozlišení uvidíte i ve videích každý detail. Chráněn je Gorilla Glass 5, který slibuje vyšší odolnost nejen vůči pádům ale také vůči poškrábání.

Xiaomi Redmi Note 7 displej

Nahoře najdeme malý kapkovitý výřez, ve kterém je schována selfie kamerka, která nabídne rozlišení 13 MPx. Neslouží pouze k focení, ale také k odemykání telefonu pomocí obličeje. Tato funkce odemykání funguje skvěle, pouze za horších světelných podmínek a ve tmě bohužel nefunguje. Telefon má displej poměrně velký a zabírá kolem 82% celé plochy předního panelu.

Notifikační LEDka je u Redmi Note 7 trošku schovaná, a to na spodní straně telefonu. Bliká bílým světlem, ovšem někdy si jí ani nevšimnete. Její zasazení je tak trochu nešikovné a pro běžné použití i krapet nevýhodné.

Xiaomi Redmi Note 7 notch

Hardware

Xiaomi Redmi Note 7 nabízí osmijádrový procesor Snapdragon 660, který poskytuje dostatečný výkon i pro hráče her. Takt jader je 2,2 GHz. Procesoru pak sekunduje 3 GB nebo 4 GB RAM. Záleží jen na vašem výběru. Několik variant je také v rámci vnitřního uložiště, kde si můžete vybrat mezi 32, 64 a 128 GB. Ideální kombinací pro většinu uživatelů je tak 4 GB RAM a 64 GB vnitřního uložiště.

V nabídce je také Xiaomi Redmi Note 7 Pro, který nabízí o dva roky novější procesor, konkrétně Snapdragon 675. Bohužel ale Xiaomi neuvažuje o globální distribuci a tak je možné, že se v České republice nebude prodávat vůbec.

Na závěr této podkapitolky se sluší uvést, že Xiaomi Redmi Note 7 dosáhl v AnTuTu testu přes 130 000 bodů, což jen podtrhává fakt, že je to telefon vhodný i na hry.

Xiaomi Redmi Note 7 pubg

Vybrat si můžete, zda budete telefon používat jako dualSIM, nebo jako singleSIM s paměťovou kartou. Telefon zvládne pracovat s paměťovkou až 256 GB.

Software

Co zamrzí je absence NFC, takže si s tímto telefonem nic nezaplatíte. Je to velká škoda, přece jen by tato technologie již měla být v základním vybavení telefonu. Softwarově je pak nainstalovaný Android 9.0 s nadstavbou EUMI 10, která ale není tak úplně odladěná. Velkým mínusem je také to, že v nadstavbě od Xiaomi se objevují reklamy, které mohou uživatele rušit. Těšit se pak můžete na podporu LTE i Bluetooth 5.0.

Xiaomi Redmi Note 7 MIUI

Velkým plusem je podpora double-tap, kdy pomocí dvojtapu můžete jednoduše telefon odemknout nebo rozsvítit displej. Je potřeba si ale uvědomit, že díky této funkce se bude rychleji vybíjet baterka telefonu.

Foťák na úrovni

Xiaomi se netají tím, že Redmi Note 7 má jako hlavní přednost právě fotoaparát. Na zadní straně telefonu jsou dvě čočky, z nichž jedna má 48 MPx a světelností f1.8, zatímco druhá má 5 MPx a stětelnost f2.2. Druhá zmíněná čočka se využívá spíše pro focení portrétů, kdy rozmazává pozadí.

Xiaomi Redmi Note 7 fotoaparát

Snímače jsou od společnosti Samsung. Zmiňovaná verze Redmi Note 7 Plus by měla mít snímače od Sony. Rozdíly mezi nimi příliš nejsou, takže je ve své podstatě jedno, který ze snímačů je použitý.

Fotky, které Redmi 7 pořídí, vypadají skvostně a rozhodně jej můžete využívat pro běžné focení. Také videa vypadají úžasně. Pokud jste fanoušek focení či natáčení, Redmi Note 7 vás rozhodně nezklame.

-
-
-
-
-

Co ale zamrzí je fakt, že rozlišení fotek 48 MPx nelze nastavit defaultně v aplikaci, ale musíte se proswipovat až do PRO režimu. Pokud se do tohoto režimu nepřepnete, foťák fotí „pouze“ v rozlišení 12 MPx. Takové fotky ale vznikají tak, že se vyfotí nejdříve fotografie 48 MPx a pak se zredukuje nad 12 MPx. Fotky tak neztrácejí detaily a vypadají i tak skvěle.

Fotky jsou poměrně pěkné i v noci. Někdy se ale stane, že jsou plné šumu. Většina z nich ale vypadá dobře, takže i noční focení si zaslouží pochvalu. Telefon, resp. jeho umělá inteligence také pozná, co právě fotíte a podle toho upraví vše důležité.

-
-
-

Ještě je potřeba zmínit video, které se natáčí v rozlišení 1080p, podpora 4K videí zatím chybí. Stejně tak chybí optická stabilizace na čipu, takže jsou občas znatelnější kroky. Na druhou stranu, v této cenové kategorii nemůžeme chtít zase úplně zázraky. Mikrofon je při natáčení příjemně hlasitý, takže se vůbec nemusíte obávat o kvalitu zvuku.

Ukázku videa najdete v mé videorecenzi:

Závěrem

Xiaomi Redmi Note 7 je skvělý telefon spíše střední třídy, který ale nabízí některé prémiové funkce. Rozhodně jeho koupí neprohloupíte. Vedle dostatečného výkonu a skvělého fotoaparátu se můžete těšit také na USB–C či LTE podporu.

Fotoaparát je opravdu luxusní a v této cenové kategorii nemá rozhodně konkurenci. Pokud patříte mezi vášnivé fotografy, telefon by ve vaší kapse neměl chybět.

Kde se dá Redmi Note 7 pořídit nejlevněji?

Komentáře (3)

Peter budai
Červen 29, 2019

Má redmi note 7 dve reproduktory na spodnej časti?lebo mne hraje iné ten pravý reproduktor?je to chýba?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-4)
Milan
Červenec 6, 2019

Čau hele mám to úplně samé, prý hraje jen pravý a ta levá je spíše kvůli symetrii a nebo je tam schovaný mikrofon

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)
Roman Vladař
Srpen 9, 2019

Jsi děláte srandu ,taky jsem jsi myslel,top telefon při koupi foťák+ video selhalo musel být 2 tovární nastavení pak 4 dny v poho. A opět to samé to byly fotky stažené aplikace a znovu to samé a na vrácení peněz s co máte udělat když jsi ho koupíte o víkendu a jedete 1000 km na 3 týdny.vse v hajzlu obchod a čekat.nic ,moje nervy.akorat naštvaný.prijedu a úděl pořádek ,Top produkt ,se budou divit.,,,,,Ani Cihlu,,,

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-5)