Zeblaze Vibe 3 HR: Levné chytré hodinky s bohatou výbavou (Recenze)

Naposledy upraveno: 16. prosince 2018

Dnes tu máme chytré hodinky Zeblaze Vibe 3 HR, které jsou v čínských obchodech velmi populární a na které jste se hodně ptali.

Zakoupil jsem je tedy nedávno na AliExpressu za 30 dolarů a dnes se na ně společně podíváme.

Zeblaze Vibe 3 HR
Publikováno: 16. prosince 2018
Upraveno: 16. prosince 2019
Autor recenze: GeekBoy
Kategorie: Chytré hodinky
Design a provedení
9.5/10
Displej hodinek
9.3/10
Funkce
9.2/10
Výdrž
9.7/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

Než se pustím do samotné recenze hodinek Zeblaze, pojďme si říct, co nalezneme v balení.

V něm vedle samotných hodinek najdeme manuál a nabíjecí adaptér. Cokoliv dalšího byste hledali marně, ale nic dalšího ani nepotřebujeme.

Zeblaze Vibe 3 HR balení

Design a provedení

Hodinky nabídnou IPS LCD displej o velikosti 1,22 palce s rozlišením 240x240 px. Toto rozlišení na displeji zajišťuje celkem jemný obraz, samotný displej pak chrání Goriila Glass 4. generace. Displej je dobře čitelný také na přímém slunci, což je při pohybu venku rozhodně důležité. Displej bohužel není dotykový, to bychom totiž v této cenové relaci chtěli moc. Hodinky se tedy ovládají pomocí tlačítek, kdy nahoře vlevo máme tlačítko zapnutí, pod ním tlačítko zpátky a vpravo najdeme tlačítka na přepínání možností, tedy “up” a “down”.

Zeblaze Vibe 3 HR displej

Sami o sobě mají hodinky sportovní vzhled, takže k tomu byla přizpůsobena také výbava i váha, která činí 72 gramů. Vedle toho mají také odolné ocelové tělo, takže odolnost vůči pádům a otřesům je na skvělé úrovni. Abyste si mohli sport skutečně naplno užít, nabídnou hodinky také certifikaci IP67, tedy voděodolnost do 1 m. Nemůžeme čekat nějaké hloubkové potápění, ale pokud hodinky zmoknou, nic se jim nestane. Navíc si s nimi můžeme jít i bez obav zaplavat.

Hodinky nabídnou tři různé typy ciferníků, které můžete libovolně měnit třeba podle nálady. Přepínají se naprosto jednoduše pomocí tlačítka zapnutí. Na výběr pak máte ze tří barev hodinek, modré, červené nebo černé, kterou vidíte v této recenzi.

Zeblaze Vibe 3 HR změna ciferníků

Funkce

Hodinky nabídnou nespočet funkcí, pojďme se na ně podívat:

  1. Z ciferníku se pomocí pravého horního tlačítka dostaneme do “Steps”, neboli kroků. Zde nám hodinky pomocí zabudovaného pedometru ukazují, kolik jsme dneska zatím ušli kroků.
  2. Spálené kalorie, na které bych se ale osobně příliš nespoléhal.
  3. Počet ušlých kilometrů.
  4. Měřič tepové frekvence, který ihned začně měřit a trvá mu přibližě 10 sekund, než si vypočítá hodnotu tepu.
  5. Měření spánku
  6. Notifikace, ke kterým se ještě dostaneme později.
  7. Funkce sport a u té bych se rád zastavil. Když najedeme na sport a stiskneme tlačítko power, můžeme si vybrat sportovní režim. Na výběr máme mezi běháním, chozením, šplháním, jízdou na kole, pingpongem, basketballem, badmintonem a fotbalem. Každý režim nám pak počas aktivity ukazuje různé hodnoty. U chůze to bude např. počet ušlých kroků, ale u jízdy na kole to bude počet spálených kalorií, atp.
  8. Stopky. Ty spustíme opět pomocí tlačítka power a vynulujeme pomocí tlačítka “up”.
  9. Spárování hodinek s telefonem.

Zeblaze Vibe 3 HR chytré hodinky měřič tepu

Spárování s telefonem

Do telefonu si musíte nainstalovat aplikaci s názvem WearHealth, ve které se zaregistrujete a pomocí bluetooth telefon spárujete. Tato aplikace vám dá několik dalších možností.

Za prvé si zde můžete nastavit všechny důležité věci, jako časový formát nebo typ jednotky v hodinkách. Můžete si zde i zapnout notifikace, kdy při každé příchozí smsce či hovoru vás hodinky upozorní vibracemi, nemusíte se tak bát, že by začali někde pípat.

Výhodou také je, že pokud hodinky spárujete s telefonem, můžete pomocí nich ovládat foťák v telefonu. Funguje to tak, že hodinkami, resp. rukou zatřesete a automaticky se spustí odpočítávání spouště. Tato funkce se skvěle hodí především pro pořízení selfíček.

Samozřejmostí pak je Bluetooth 4.0, abyste mohli hodinky pohodlně propojit s telefonem.

Zeblaze Vibe 3 HR chytré hodinky spárování s telefonem

Výdrž a nabíjení

Baterka hodinek nabídne kapacitu 180 mAh, která mi ve výsledku vydržela v pohodě i týden. Hodinky tedy dobíjíte opravdu minimálně.

Nabíjí se pomocí této nabíječky, kterou dostanete již v balení. Jednoduše konec nabíječky přiložíte k hodinkám a on se k hodinkám přichytí. Jen dejte pozor, pokud by vám nabíječka nešla přiložit, zkuste jí pootočit, ať se magnety neodpuzují.

Z nuly na sto jsem pak hodinky nabil za necelou hodinu a půl, což není vůbec špatné.

Zeblaze Vibe 3 HR chytré hodinky nabíjení

Cena a kde koupit

V tomto videu jsem testoval verzi Vibe 3 HR, která stojí okolo 34 dolarů, tedy asi 750 Kč nebo 30 euro. Sežene ji jak na AliExpressu, tak GearBestu.

Pokud byste ale chtěli, můžete zakoupit i obyčejnou verzi Vibe 3, které ale chybí možnost přepínání ciferníků a měřič tepové frekvence. Stojí ale o přibližně o 10 dolarů méně, takže doporučuju zvážit, zda tyto funkce využijete.

Odkazy na hodinky:

Zhodnocení

Hodinky Zeblaze Vibe 3 HR toho nabídnou sakra hodně. Za 700 Kč totiž získáte voděodolnost, měřič tepové frekvence, dlouhou výdrž a spoustu dalších vymožeností.

Pokud tedy hledáte nějaké levné hodinky, ideálně z čínských obchodů jako Gearbest nebo AliExpress, pak tyto budou ideální volbou. Jen si dejte pozor, že jsou celé v angličtině, ale textu v nich je opravdu minimálně.

V případě, že byste k hodinkám měli nějaké dotazy, neváhejte mi napsat dolů pod recenzi. A pakliže byste při nákupech na AliExpressu chtěli něco ušetřit, podívejte se na mojí recenzi cashbacku Tipli, který vám vrací odměny z nákupů.

Komentáře (12)

Martin Podkul
Leden 17, 2019

Dobrý den nevím kde u těchto hodinek mohu změnit jazyk

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Honza (GeekBoy)
Leden 18, 2019

Ahoj Martine, tyhle hodinky v ČR moc populární nejsou, takže češtinu na to ještě nikdo nevymyslel (teda alespoň jsem nic nenašel). Pro češtinu doporučuju např. Xiaomi Amazfit Bip, které mají na češtinu spoustu návodů.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Jiří Kozel
Duben 18, 2019

hODINKY MAJÍ AJ, ČEŠTINA NENÍ POTŘEBA, APLIKACE DO TELEFONU ALE V ČEŠTINĚ JE, ČILI TO MINIMUM CO JE V HODINKÁCH HRAVĚ ZVLÁDNE KAŽDY.MÁM JE JIŽ PŮL ROKU A DOSTÁVAJÍ ZABRAT A ZVLÁDAJÍ VÝBORNĚ.TROCHU JSEM SE BÁL VODOTĚSNOSTI, ALE I TA JE V POŘÁDKU SPRCHA VANA A PLAVÁNÍ ŘEKA RYBNÍK BAZÉN MOŘE BEZ PROBLÉMŮ.ČILI MOHU JEN A JEN DOPORUČIT.TA CENA A TO CO SE ZA NÍ DÁ POŘÍDIT JE BEZKONKURENČNÍ, DISIGN A PROVEDENÍ NA VÝBORNOU

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Samuel Ševčik
Leden 18, 2019

Dobrý den, můžu se zeptat jak je to s těmi notifikacemi? Co všechno se zobrazuje?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Dušan
Leden 19, 2019

Hodinky mám mesiac, výdrž na jedno nabitie s vypnutým HR je cca 3 týždne, viditeľnosť displeja na slnku výborná... hlavným problémom je aplikácia Wearhealth, ktorá neskutočne žerie baterku mobilu (vo večernom sumáre spotreby má na svedomí bluetooth 55% energie...s inými hodinkami tak 2-5%), ďalej nefungujú upozornenia na sms a zobrazovanie textu používa škaredý, asi milimetrový font bez možnosti zmeny. Po 4 aktualizáciách aplikácie sa vôbec nič nezmenilo!

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Dušan
Leden 19, 2019

Ešte doplním že meranie krokov, spánku a energie je úplne mimo reality...hodinky mám iba kvôli tichým upozorneniam z telefónu

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
FIlip
Únor 10, 2019

Takže krokomer a kalorie nefunguju spravne?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
maxlll
Leden 29, 2019

Zdravím. Chci se zeptat mají hodinky vibrace na upozornění SMS a příchozího volání?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Dušan
Únor 4, 2019

vibrácie majú, ale na SMS upozornia iba cez aplikáciu FB Mesenger

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Pavel Mlýnek
Březen 26, 2019

dotaz. Chtěl bych se zeptat zda někdo zjistil jak se resetujou zjištěné parametry? Myslel jsem že denní parametry se budou automaticky resetovat po půlnoci ale není tomu tak. Kde to jde alespoň ručně ?

Díky za odpověď.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
vopina
Květen 6, 2019

zdravím, jdou nahrát i jiné ciferníky? díky za odpo.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Míra Krčil
Červen 3, 2019

Naprosto tragická záležitost.Parovani s mobilem jak kdy.Většinou až na několikátý pokus.Po měsíci se při mytí rukou odlepila krytka HR snimace.No a po pár dnech prestaly se nabijet.Zoxidovane kontakty pro nabíjení na hodinkach.Následně pred každým nabijenim očistit ,zkracovala se výdrž a teď už nejdou nabít vůbec mám je půl roku.Zoufalý produkt.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-3)