12 skvělých vychytávek a gadgetů k mobilu 12 skvělých vychytávek a gadgetů k mobilu

12 skvělých vychytávek a gadgetů k mobilu

Jakub ZichJakub Zich
Jakub | Publikace 30.5.2023, upraveno 7.2.2024

Mobil je součástí našich každodenních životů. V mnohém nám usnadňuje práci, komunikaci a další aspekty lidského života. V našem článku se dnes podíváme na 12 skvělých vychytávek právě k mobilním telefonům. Která z nich vám pomůže nejvíce?

Magnetické pouzdro včetně vybavení

Pro ty z vás, kteří používají iPhone asi nemusíme dlouze vysvětlovat systém MagSafe. Jedná se o magnetického pomocníka, který umožní na záda telefonu přichytit například peněženku, držák do auta a další podobné vybavení. Nyní můžete tento benefit využít také na mobilech s Androidem.

Například výrobce Pitaka vyrábí pouzdra, která MagSafe podporují i mimo iOS ekosystém. To znamená, že pokud například přecházíte z iPhonu na Android a nechcete o příslušenství přijít, takové pouzdro je naprosto dokonalým řešením. Osobně si magnetické pouzdro nemohu vynachválit především u držáku mobilu v autě, kam stačí telefon jen magneticky přichytit a telefon drží pevně. Magnety jsou dostatečně silné a celé řešení je velmi praktické.

muj-daily-tech-2022-3-46-screenshot.webpmuj-daily-tech-2022-3-54-screenshot.webpmuj-daily-tech-2022-3-34-screenshot.webp

Dokoupit lze samozřejmě také různé další příslušenství, které není přímo od Apple a pravděpodobně bude také levnější. Za nás je takové magnetické pouzdro skvělým pomocníkem, který se hodí při každodenních činnostech.

Pitaka MagEZ Case Galaxy S23
Pitaka MagEZ Case Galaxy S23

Magnetické pouzdro na Android

Rukavice Mujjo

Rukavice jsou v zimě prakticky nepostradatelným pomocníkem, který chrání naše ruce před mrazem. Bohužel ale většina rukavic není kompatibilních s dotykovým displejem. To ale změní právě rukavice Mujjo.

Pomocí takových rukavic můžete ovládat dotykové displeje telefonů, chytrých hodinek, tabletů a dalších zařízení. K jejich výrobě byly použita nylonová vlákna s potaženým stříbrem, které jsou zapletené do tkaniny samotné rukavice. Díky tomu funguje dotyk všude, ne pouze na špičkách prstů, jak bývá u podobných rukavic obvyklé.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-10-38-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-10-20-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-10-41-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-10-54-screenshot.webp

Dlaň rukavic je pak potažena gumou. Nemusíte se tak obávat, že by měl telefon tendenci sklouzávat z ruky. Mujjo rukavice jsou vhodné pro dámy i pány, zároveň se vyrábí v několika velikostech, takže si můžete vybrat takovou, jaká vám nejlépe padne.

Mujjo rukavice
Mujjo rukavice

Rukavice pro dotykový displej

Čistič displeje Whoosh

Whoosh je speciální sprej, který se používá na čištění nejrůznějších displejů. S jeho pomocí můžete vyčistit displeje mobilů, ale také tabletů, notebooků a dalších elektronických pomocníků. Čištění je tak jednoduché a zařízení zbavíte všech nečistot, kterých se potřebujete zbavit.

V balení naleznete sprej Whoosh a oranžový hadřík, s jehož pomocí pak nečistotu spolu se sprejem odstraníte. Sprej má přírodní složení, takže se vyhnete použití chemie. Jedná se o netoxickou látku, která neublíží oleofobní vrstvě displeje.

zajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-7-46-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-8-13-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-8-32-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-8-30-screenshot.webp

Čistič displeje Whoosh se pak vyrábí v několika různých velikostech, takže záleží pouze na vás, jak často displej čistíte a jaký objem pro vás bude vhodný.

WHOOSH! Čistič
WHOOSH! Čistič

Čistič displeje bez chemie

Kabel se zahnutím 180°

Další skvělou vychytávkou pro váš mobilní telefonu může být také kabel se zahnutím do 180°. Jednoduše tak zapojíte kabel, který následně upevníte na záda telefonu. Nikde vám nebude překážet a telefon můžete používat i nadále. Naprosto jednoduše tak můžete nabíjet telefony, zatímco budete hrát například mobilní hry.

Kabel se zahnutím 180°
Kabel se zahnutím 180°

Praktický kabel pro hráče

Na záda telefonu kabel upevníte pomocí přísavky, která je přímo součástí kabelu. V případě, že se řadíte mezi zapálené, a především časté hráče, pak vám tento 180° kabel nesmí zkrátka chybět ve vaší výbavě nejen na cesty.

top-13-ndash-uzitecne-vychytavky-pro-mobilni-telefon-10-52-screenshot.webptop-13-ndash-uzitecne-vychytavky-pro-mobilni-telefon-11-1-screenshot.webptop-13-ndash-uzitecne-vychytavky-pro-mobilni-telefon-10-51-screenshot.webp

SleekStrip

SleekStrip je ve zkratce úzký proužek, který si přilepíte na telefon, přesněji na záda telefonu. Proužek je také vybaven tenkým kovem s gumou, který můžete jednoduše vysunout. Tím vznikne otvor, kterým můžete prostrčit ruku, přesněji prsty.

Výhodou je, že získáte lepší uchopení telefonu. Zároveň se nemusíte obávat toho, že by měl telefon tendenci vám z ruky vypadnout. SleekStrip na zádech telefonu vypadá celkem líbivě, takže se nemusíte obávat, že by telefon vypadal s touto vychytávkou ohyzdně.

Vedle stabilnějšího uchopení telefonu pak můžete proužek používat také jako držák telefonu, který funguje spolehlivě. V balení pak naleznete také celou řadu nástrojů s jejichž pomocí půjde SleekStrip nalepit přesně tak, jak potřebujete.

nejtenci-powerbanka-na-svete-0-20-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-1-5-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-1-52-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-2-20-screenshot.webp

SleekStrip pak můžete získat v mnoha různých barevných provedeních, takže bude záležet pouze na vás, jakou z nich nakonec vyberete.

SleekStrip stojan
SleekStrip stojan

Tenký a praktický držák

HyperX ovladač

HyperX multifunkční ovladač potěší každého hráče, který si chce užít hraní her na mobilu. Ovladač k telefonu připojíte pomocí odnímatelného držáku, takže nemusíte telefon držet v ruce a zároveň si můžete užívat hry, jako byste hráli na konzoli.

Ovladač můžete využít také v případě, že si chcete zahrát streamované hry v rámci Xbox Game Passu. K tomu je ale potřeba dostatečně silná Wi-Fi nebo data, aby se hra příliš nesekala. Držák na telefon pak můžete dát pryč a užít si hraní her v teple domova na vašem počítači. Toto připojení již bude drátové, a to přes USB-C.

Ovladač je lehce pogumovaný, takže se dobře drží i v případě, kdy se do hry opravdu zapálíte. Také velikost ovladače je plně dostačující, vejde se prakticky do každé ruky a nemusíte tak nic řešit. Designově se pak velmi podobá ovladačům právě z Xboxu.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-1-30-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-0-25-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-1-25-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-0-49-screenshot.webp

Aktuální stav baterie vidíte díky čtyřem LED ukazatelům, které vám dají včas vědět, že je potřeba ovladač nabít. Sám o sobě by měl vydržet v plném zápřahu asi 17 hodin. To je poměrně solidní výkon, za který se ovladač HyperX nemusí vůbec stydět.

HyperX Clutch Wireless
HyperX Clutch Wireless

Herní gamepad pro mobily

Miniaturní nabíječka Anker

Miniaturní nabíječka Anker se hodí zejména v případě, kdy jste ztratili nebo jste jen nedostali k telefonu nabíjecí adaptér. Adaptér od Ankeru je opravdu miniaturní, váží pouhých 30 gramů a zvládne nabíjet výkonem 20 wattů, což je solidní.

Adaptér je kompatibilní k většině na trhu dostupných telefonů díky podpoře všech nejpoužívanějších rychlodobíjecích protokolů, což je velký výhoda. Můžete si ho přibalit nejen na cesty, ale používat klidně doma místo klasické nabíječky. Budete překvapeni, že pomocí tohoto miniaturního adaptéru zvládnete dobíjet také MacBook Air.

zajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-4-34-screenshot.webpzajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-4-36-screenshot.webpzajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-5-7-screenshot.webpzajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-5-20-screenshot.webp

Jednou z nevýhod je fakt, že na adaptéru se vyskytuje pouze jeden port, a to konkrétně USB-C. Není tak možné nabíjet dvě zařízení na jednou. Cenově se vejdete do ceny okolo 600 Kč, což se na první pohled může zdát vyšší cena, vzhledem k velikosti se ale není čemu divit.

Anker PowerPort III Nano
Anker PowerPort III Nano

Miniaturní nabíječka telefonu

Polaroid Hi Print

Rádi fotíte na mobilní telefon a chtěli byste si nějakou tu fotku vytisknout? Pak by vás mohla zaujmout malá cestovní tiskárna Polaroid Hi Print. Ta dokáže vytisknout fotografii z mobilu do relativně malého formátu, který je ale plně dostačující.

Tiskárna se nabíjí přes MicroUSB port, díky vestavěné baterii zvládnete pár fotografií vytisknout bez napájení. Do tiskárny zboku zasunete cartridge, která obsahuje barvy a také 20 papírů. Tuto cartridge musíte dokoupit extra.

zajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-9-55-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-10-36-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2020-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-11-8-screenshot.webp

Tiskárna se k telefonu připojí skrze aplikaci. Tu můžete stáhnout jak pro telefon s Androidem, tak pro telefon od Apple. Stačí si pouze vybrat optimální aplikaci. Při tisku fotografie do tiskárny několikrát zajede a vyjede, neboť se jednotlivé barvy tisknou postupně.

Polaroid HI-PRINT
Polaroid HI-PRINT

Pro zážitky a vzpomínky

Kabel inCharge X

Kabel inCharge X je ideální pro nabíjení a přenos dat v jednom. Vyrábí se ve dvou verzích. Jedná má na délku pouze několik centimetrů, zatímco druhá má 1,5 metru. Na jednom z konců je zakončení USB-A, případně USB-C, takže se nemusíte bát, že byste nemohli kabel zapojit do Powerbanky či do jiného adaptéru.

Na druhé straně pak naleznete lightning pro nabíjení iPhonu, udělat z něj ale můžete také microUSB koncovku, případně lze přeměnit na USB-C. Nabíjet tak můžete prakticky jakékoli zařízení si umanete. Kabel zvládne dokonce 100 wattové nabíjení, což je perfektní.

Díky takto velké propustnosti můžete pomocí kabelu snadno dobít například váš notebook, což je pro cestovatele dobrá zpráva. Na všechny typy zařízení vám postačí jediný kabel. Samotný kabel je pak vyrobený z hliníku, je dvojitě opletený, takže se nemusíte bát, že by došlo k poškození při přenášení.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-8-4-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-8-46-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-8-19-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-8-28-screenshot.webp

Pokud chcete ladit se svými zařízeními, můžete si kabel inCharge X jednoduše pořídit ve třech různých barevných variantách. Konkrétně můžete vybírat ze zlaté, černé nebo modré.

inCharge X
inCharge X

Univerzální nabíjecí kabel

Powerbanka Tau

Powerbanku Tau si rychle zamilujete. Jedná se o miniaturní zásobárnu elektrické energie, kterou si můžete připnout klidně na klíče. V balení pak objevíte také držátko, které můžete pomocí hmoždinek, případně pomocí lepicí vrstvy připevnit na zeď. Na spodní straně se vyskytuje magnetický konektor, který powerbanku zase nabije.

Powerbanka disponuje kapacitou 1 400 mAh, při nabíjení samozřejmě dostanete energie trošku méně. Obecně lze říct, že telefon tato powerbanka nabije o nějakých 20 až 25 %. Jedná se tak především o nouzovou powerbanku, která vám zachrání telefon především na cestách.

Výhodou je, že powerbanka poskytuje všechny 3 kabely, se kterými se můžete v rámci nabíjení setkat. Na jedné straně najdete Lightning kabel zkombinovaný s microUSB, na druhé straně se pak nachází USB-C.

nejtenci-powerbanka-na-svete-5-4-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-5-32-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-3-54-screenshot.webpnejtenci-powerbanka-na-svete-5-25-screenshot.webp

Miniaturní powerbanku seženete ve třech barvách. Vybrat můžete černou, zelenou anebo bílou. Každý si tak vybere barvu podle sebe.

TAU Powerbanka
TAU Powerbanka

Powerbanka nejen na cesty

Stojan na telefon

Pokud vás baví procházet si novinky na internetu nebo sociální sítě při jídle, pak vás jistě zaujme tento praktický bambusový stojan IKEA BERGENES pro mobil nebo tablet. Jeho skladnost a adaptabilita díky dvěma různým velikostem zarážek jsou velkými plusy. Zatímco jedna zarážka se hodí spíše pro tablet, druhá je ideální pro umístění mobilního telefonu.

IKEA BERGENES
IKEA BERGENES

Stojan telefonu a tabletu

Tento stojánek mě překvapil svou cenovou dostupností. Za pouhých 39 Kč, což je méně než 2 eura, získáte kvalitní a funkční příslušenství pro své zařízení. Je fascinující, že podobný produkt byste na tržišti typu AliExpress často nenašli za takto výhodnou cenu. IKEA BERGENES tak představuje výbornou investici pro ty, kteří hledají praktický a cenově přístupný držák na svůj mobil nebo tablet.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-0-40-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-0-47-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-0-27-screenshot.webp

Levný přenosný reproduktor

IKEA přichází s dalším zajímavým produktem - přenosným reproduktorem VAPPEBY, který mě ohromil svou kvalitou zvuku. Za cenu 300 Kč, což je přibližně 12 eur, nabízí tento malý bluetooth reproduktor výkon, který překonává očekávání. Navíc díky certifikaci IP67 se nemusíte obávat, že by reproduktor poškodil déšť nebo stříkající voda.

Jeho design je příkladem hezkého zpracování, s ochrannou mřížkou na přední straně a dvěma gumovými vrstvami na spodní straně, které zabraňují klouzání na hladkých površích. USB-C port na zadní straně je moderním a užitečným prvkem. Co mě ale opravdu překvapilo, byla výdrž baterie při testu - 50 hodin při 80% hlasitosti, což je v porovnání s konkurencí, jako je JBL GO 3, velmi úctyhodné.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-1-9-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-1-40-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-0-52-screenshot.webp

Zajímavou funkcí je možnost zakoupit dva reproduktory a snadno je spárovat pro stereo zvuk, což poskytuje bohatší zážitek než použití jednoho mono reproduktoru. VAPPEBY sice nemůže uspokojit náročné audiofily kvůli slabšímu výkonu a nedostatku hlubokých basů, ale jako základní reproduktor pro rozšíření zvuku telefonu nebo notebooku je více než skvělý. Nabízí se ve třech barvách - červené, černé a žluté, takže si každý může vybrat dle svého gusta.

VAPPEBY
VAPPEBY

Levný bluetooth reproduktor

Pár slov na závěr

Těchto několik zajímavých vychytávek pro mobil využije naprosto každý. Doufáme, že se vám výběr líbil a některé z produktů si najdou cestu také k vašemu mobilu. Vychytávky pak nevyužijí pouze cestovatelé ale také techničtí nadšenci, pro které představuje každá novinka a nový gadget příležitost posunout svou mobilní výbavu o level výše.

Máte svůj oblíbený produkt, který k telefonu rádi používáte? Podělte se s námi dole v komentářích.