37 vychytávek a herních doplňků k počítači 37 vychytávek a herních doplňků k počítači

37 vychytávek a herních doplňků k počítači

Jakub Zich Jakub Zich Jakub
Publikace 12.12.2023 (upraveno 7.2.2024)
Publikace 12.12.2023 (upraveno 7.2.2024)

U počítače tráví mnozí s vás významnou část dne. Ať už se jedná o studium, práci nebo třeba hraní her. Proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší vychytávky k počítači, kterými se můžete inspirovat. Každý z vás si jistě vybere vychytávku, která mu u počítače doposud chyběla.

Praktické osvětlení na monitor

Monitor, klávesnice, myš, reproduktor. To vše je na pracovním stole potřeba, zároveň musí zůstat nějaký pracovní prostor. Kam pak ale umístit lampičku pro dostatek světla? No přece na monitor. Řeč je o Yeelight Screen Light Bar Pro, který můžete jednoduše připevnit na horní okraj monitoru.

Světlo má tubovitý design, takže vám nebude překážet. Pomocí šikovného umístění je světlo soustředěno přímo na pracovní stůl, takže vám poskytne dostatek osvětlení pro psaní poznámek, učení ale také pro práci. Yeelight Screen Light Bar Pro také umožňuje osvětlení za monitorem. Díky tomu při práci nebo hraní her nenamáháte tolik oči a monitor se díky osvětlení zdá být větším.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-0-41-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-0-46-screenshot.webp

Světlo se na monitor připevní pomocí držáku. Není proto potřeba žádných oboustranných lepicích pásek ani ničeho podobného, tedy za předpokladu, že váš monitor není tlustější než 32 mm. Držák je pak vybaven magnety, pomocí kterých se světlo přichytí. Napájení světla probíhá skrze USB-C kabel, který má zakončení do klasického USB-A. Kabel tak může vést z vašeho počítače, případně z monitoru. Nebo jej zapojíte do adaptéru z balení, který následně připojíte do zásuvky.

Součástí balení je také elegantní ovladač, který je napájen dvěma AAA bateriemi. Pomocí ovladače pak můžete světlo jednoduše zapnout, ovládat jeho jas nebo následně vypnout. Za zmínku stojí také fakt, že pomocí ovladače lze nastavovat teplotu barvy osvětlení.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-1-55-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-1-19-screenshot.webp

Yeelight Screen Light Bar Pro je také vybaven chytrými funkcemi. Můžete jej tak snadno připojit do mobilní aplikace Yeelight, ve které následně můžete provádět různé nastavení efektů či například navolíte časovač na vypnutí. Vedle toho je možné světlo napárovat s asistenty chytré domácnosti, jako je Google Home nebo Alexa – to vám umožní světlo ovládat pomocí hlasu.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-1-36-screenshot.webp
Yeelight LED Screen Light Bar Pro
Yeelight LED Screen Light Bar Pro

Praktické osvětlení na monitor

Šikovný čistič displeje

Obrazovky se staly běžnou součástí našich životů. Smartphony, tablety ale také chytré hodinky a spoustu dalšího. Každý z vás se tak denně potýká s tím, že displej přitahuje prach, mastnotu a další nečistoty, které nejsou úplně ideální. Proto jsme do vychytávek zařadili také čistič displeje, který vám s těmito neduhy pomůže.

Čistič znaky Sonorous má objem 150 ml a v balení se dodává spolu s hadříkem, který můžete na monitor bezpečně použít. Sonorous Cleaning Kit neobsahuje žádný alkohol nebo jiné toxické látky, takže nebude mít vliv na oleofóbní vrstvu vašich displejů.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-3-2-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-2-43-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-3-23-screenshot.webp

Výhodou je, že čistič nezanechává žádné šmouhy. Čištění je tak rychlé a především efektivní. Při porovnání s jinými čističi nabízí Sonorous větší balení za přijatelnou cenu. Můžete tak nejen ušetřit, ale také získat kvalitní čistič na displeje vašich elektronických zařízení.

Sonorous Cleaning Kit 150ml
Sonorous Cleaning Kit 150ml

Šikovný čistič displeje

Herní gamepad

Kvalitní herní gamepad by neměl chybět u žádného geeka ani pravidelného hráče. Vyměnit klasické šipky a klávesnici za gamepad může být někdy velmi užitečné. Proto vám představujeme Turtle Beach Recon. Ten je na první pohled velmi podobný klasickému Xbox ovladači, přesto má pár skvělých vychytávek, které se vám budou líbit.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-3-23-screenshot.webp

První změnou je ovládací středový panel. Přes něj můžete upravovat hlasitost voice chatu nebo sluchátek. Lze také zapnout ekvalizér, v rámci kterého lze mít přednastavené až čtyři šablony. Nastavovat můžete také citlivost ovladače, což se může skvěle hodit zejména při hraní akčních her a stříleček. Na středovém panelu najdeme také značku „S“ v kolečku. Ta zapne funkci tzv. „Superhuman hearing“, která zvýrazní kroky soupeřů ve hře, což se může rozhodně hodit.

Zadní strana ovladače obsahuje dvě programovatelná tlačítka, kterým můžete přiřadit libovolné funkce. Na ovladači najdeme také 3,5 mm jack, do kterého můžete snadno zapojit klasická drátová sluchátka. Celkové zpracování ovladače je na vysoké úrovni, velmi dobře se drží a díky pogumovaným držadlům nemá tendenci při hraní klouzat z ruky. Jedním z mínusů je ale fakt, že je ovladač drátový, což nemusí být každému hráči pohodlné.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-2-18-screenshot.webp
Turtle Beach RECON
Turtle Beach RECON

Herní gamepad

Stočený kabel

Stočený kabel Keychron Coiled Aviator Cable je skvělým designovým prvkem nejen k mechanickým klávesnicím. Je důležité zmínit, že se jedná skutečně pouze o designový prvek. Stočený kabel vám nepřinese žádnou jinou výhodu, zkrátka jen dobře vypadá. I to je ale občas velmi důležité, zvláště, pokud máte hezky vybavený pokoj nebo stůl.

Součástí balení je také přechod z USB-C na USB-A. Můžete tak druhý konec kabelu připojit k počítači nebo k notebooku pomocí těchto dvou konektorů. Záleží tak pouze na vás, který z portů je právě volný.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-4-43-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-4-4-59-screenshot.webp
Keychron Coiled Aviator Cable
Keychron Coiled Aviator Cable

Stylový Stočený kabel

Držák sluchátek s Qi nabíjením

Součástí herní nebo pracovní PC soupravy bývají velmi často sluchátka. Ta velmi často zavazejí, a tak je elegantním řešením pořídit jejich držák. Ideální volbou je Cooler Master GS750. Ten vám navíc nabídne mnohem více funkcí.

V dolní části podstavce najdeme pěkné LED podsvícení, které zaujme hned na první pohled. Nastavit si navíc můžete různé efekty, přesně podle vašich představ. To ale není všechno! V samotném podstavci se nachází také bezdrátová 10W nabíječka. Přes nabíječku můžete nabíjet nejen váš telefon ale také další bezdrátové příslušenství, které bezdrátové nabíjení podporuje.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-3-57-screenshot.webp

Z boku podstavce je pak zabudován také 3,5mm jack, do kterého můžete zapojit klasická bezdrátová sluchátka. V softwaru, která je k držáku dodáván si navíc můžete sami upravit vlastní ekvalizér. Součástí softwaru je také možnost zapnout virtuální prostorový 7.1. zvuk. Ten nám ale během testování nefungoval velmi spolehlivě.

Vedle 3,5mm jacku najdete také USB-A port, kam můžete zapojit USB disk, klávesnici, dongle pro myš a mnoho dalšího. Držák Cooler Master GS750 lze napájet čistě z počítače, v takovém případě vám ale nebude fungovat bezdrátová nabíječka. Aby bylo vše funkční tak, jak má být, musíte držák napájet ze sítě elektrické energie.

Edit 12.12.2023: Cooler Master držák se již neprodává, jako alternativu doporučujeme ASUS Throne Qi.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-4-32-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-4-7-screenshot.webp
Asus Throne Qi
Asus Throne Qi

Držák sluchátek s Qi nabíjením

Ambientní osvětlení za monitorem

Ještě jednou se v našem výběru podíváme na osvětlení za monitor. Konkrétně bude řeč o Govee Flow Pro, které nabízí odlišný způsob podsvícení než předchozí světlo Yeelight. To v balení obsahuje sadu celkem dvou světel. Cílem takového osvětlení je zmenšení kontrastu mezi svítivým monitorem a tmavou zdí za ním. Díky ambientnímu osvětlení se pak na monitor kouká lépe. V případě, že často pracujete po večerech, nebudou vás tolik bolet oči.

Součástí balení jsou také stojánky, do kterých můžete světla umístit. Stojánky pak jednoduše položíte vedle monitoru a nemusíte řešit žádné vrtání. Druhou možností je přilepení světel zezadu vašeho monitoru. Jedná se o celkem perfektní způsob, jak světla uchytit, aby nikde nezavazela a zároveň plnila svůj účet.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-11-49-screenshot.webp

Aby ambientní podsvícení plnilo svou funkci dokonale, najdete v balení také kameru. Tu umístíte na horní okraj monitoru. Kamera pak snímá barvy, které se na monitoru objevují. Díky tomu se mění také osvětlení Govee Flow Pro. Monitor pak vypadá opticky větší a celkový dojem je velmi příjemný.

Do svého mobilního telefonu si pak můžete nainstalovat také aplikaci Govee, přes kterou je možné světlo dále nastavovat a ovládat. Nastavit lze jas, vlastní režimy podsvícení, časovač a spoustu dalšího. Pokud navíc používáte Razer příslušenství, můžete jej s Govee Flow Pro synchronizovat, čímž dosáhnete ještě lepších efektů.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-11-43-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-12-10-screenshot.webp
Govee Flow Pro
Govee Flow Pro

Ambientní osvětlení za monitorem

Govee Flow Plus

Vedle Govee Flow Pro existuje na trhu také levnější verze Govee Flow Plus. Toto řešení nenabídne kameru, která by snímala obrazovku a tím přizpůsobovala podsvícení. I tak se ale jedná o efektivní řešení, které sám osobně doma používám.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-3-12-5-screenshot.webp
Govee Flow Plus
Govee Flow Plus

Levnější alternativa osvětlení

Stylové reproduktory

Hledáte stylové reproduktory k vašemu počítači? Pak by se vám mohla líbit nabídka SteelSeries Arena 3. Výrobce si dal skutečně záležet, takže se můžete těšit na skvělé basy i detailní zvuky, které oceníte zejména při hraní nejrůznějších her a sledování videí.

Součástí reproduktorů jsou poměrně velké měniče, díky kterým pak reproduktory mohou poskytovat kvalitní zvukový doprovod. Pro lepší zážitek můžete reproduktory naklonit nahoru nebo dolů, podle toho, jak zrovna potřebujete.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-0-29-screenshot.webp

Hlasitost pak ovládáte pomocí kolečka, které je umístěno na základně jednoho z reproduktorů. Na základně také objevíte tlačítko, s jehož pomocí můžete snadno napárovat reproduktory k Bluetooth zařízení. Nemusíte tak přehrávat hudbu výhradně z počítače, ale můžete připojit také svůj mobilní telefon.

Zezadu pravého reproduktoru pak narazíte na několik vstupů, do kterých zapojíte kabel vedoucí z počítače. Zapojit ale můžete také AUX kabel nebo sluchátka. I na to jsou reproduktory SteelSeries Arena 3 připravené. V případě, že hledáte esteticky hezké reproduktory k vašemu počítači, tyto můžeme jedině doporučit.

Připravujeme pro vás ale výběr nejlepších reproduktorů k počítači, kde ukážeme ještě výhodnější kousky s lepším zvukem. Né, že by SteelSeries Arena 3 hrály špatně, to vůbec ne, ale z našeho testování jim chybí trochu basové složky. Pokud máte nižší frekvence v hudbě nebo explozích rádi, vyčkejte si na naše větší srovnání.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-0-52-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-1-9-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-2-1-50-screenshot.webp
SteelSeries Arena 3
SteelSeries Arena 3

Stylové reproduktory

Obrazy GridStudio

V tomto případě se nejedná o vychytávku určenou přímo k počítači, rozhodně se ale bude hodit do vaší pracovny nebo pokoje. GridStudio vdechuje druhý život nefunkční elektronice. Nefunkční zařízení se rozebere a umístí do rámu obrazu. Součástí jsou také detailní popisky toho, co která komponenta vlastně znamená.

Všechny součástky, které v obrazu naleznete jsou pravé s výjimkou baterie. Ta se nahrazuje pouze maketou, aby nedošlo k výbuchu nebo k jejímu nafouknutí. Zakoupit pak můžete obrazy s rozebranými iPhony, chytrými hodinkami nebo nefunkčními herními konzolemi.

muj-novy-setup-2022-9-35-screenshot.webp
GridStudio
GridStudio

Netradiční obrazy

Sada iFixIt

Sada iFixIt je vhodná prakticky pro každého technologického nadšence. Jedná se totiž o sadu nářadí, kterou můžete využít pro opravu telefonů, notebooků a další elektroniky. V balení naleznete 16 nejpoužívanějších bitů. Bity pak nasazujete do přiloženého šroubováku.

Ten je vroubkovaný, aby se lépe držel. Součástí je také otočná čepička, díky které můžete šroubovat rychleji. Výhodou pak je, že se v samotné čepičce schovává také nástroj pro otevření šuplíku SIM karty v moderních smartphonech.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-1-5-49-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-1-5-50-screenshot.webp

Dále v sadě nalezneme nástroj pro lepší odjímání zadních krytů notebooků a další elektroniky. Zapomenout nesmíme ani na přísavku, s jejíž pomocí lépe odejmete displej z telefonu, který budete potřebovat vyměnit. Pro výměnu a manipulaci malých součástek je připravena také precizní pinzeta, se kterou dokážete vyměnit prakticky cokoli.

zajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-1-5-39-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2022-vanocni-tipy-dil-1-0-1-screenshot.webp
iFixit Toolkit
iFixit Toolkit

Sada pro technologické nadšence

Xbox Mini Fridge

Xbox Mini Fridge je vynikajícím doplňkem do vaší herny nebo pracovny. Do ledničky snadno vměstnáte různé plechovky s pitím ale také drobné svačinky, které se vám mohou během dne hodit. Po designové stránce lednice napodobuje herní konzoli Xbox Series X, a to prakticky se všemi detaily.

Horní strana lednice nabídne zelené LED podsvícení, které vypadá velmi pěkně a celkově obzvláštní atmosféru u vás v pokoji nebo v pracovně. Podsvícené je také logo Xboxu na dveřích. Lednice je vybavena USB portem, který můžete využít například pro nabíjení vašeho chytrého telefonu.

xbox-mini-fridge-nejlepsi-lednice-pro-hrace-0-56-screenshot.webpxbox-mini-fridge-nejlepsi-lednice-pro-hrace-1-59-screenshot.webp

Na zadní straně pak najdete konektory, které přesně kopírují klasickou Xbox konzoli. V tomto případě jsou konektory samozřejmě nefunkční. Co ale funguje je přepínač mezi ECO a MAX módem. Maximální mód je ale velmi hlučný, takže jej příliš nedoporučujeme. S ECO módem si v rámci chlazení maximálně vystačíte.

Věděli jste,že?

Lednice Xbox Mini Fridge vznikla díky memes, které Xbox Series X připodobňovaly s lednicí. Microsoft tuto situaci využil a proměnil ji v zábavnou reklamu. Poté, co Xbox vyhrál v hlasování o nejlepší tweetující značku, se rozhodli přetavit vtip v reálný produkt.

Někteří YouTubeři dokonce obdrželi na testováni velkou Xbox lednici v daleko větším měřítku.

Lednice pak funguje na bázi tzv. Peltierova článku, to je koneckonců důvod, proč v lednici najdeme také ventilátor. Je potřeba počítat s tím, že lednice nemá takový výkon, na jaký jste zvyklí od klasických velkých lednic. Přesto na vychlazení nápoje nebo udržení čerstvé svačiny to bohatě stačí.

xbox-mini-fridge-nejlepsi-lednice-pro-hrace-3-38-screenshot.webpxbox-mini-fridge-nejlepsi-lednice-pro-hrace-1-45-screenshot.webp
Xbox Mini Fridge
Xbox Mini Fridge

Xbox lednice

Chytrý LED pásek

Led pásky jsou skvělým doplňkem do každého pokoje, pracovny ale také místnosti, kde trávíte více času. Pásky můžete jednoduše nainstalovat například na váš stůl, kdy mohou plnit funkci osvětlení, nebo kamkoli jinam, kde budou chytré LED pásky plnit svůj účel. Spousta LED pásků dnes umí reagovat také na hudbu, podle které vytváří efekty.

Velmi oblíbené jsou LED pásky od Yeelight. Tato značka je na trhu nesmírně dlouhou dobu, takže má dostatek zkušeností, ze kterých můžete čerpat také vy. Navíc, od této značky můžete zakoupit klidně kompletní osvětlení pro vaši domácnost. Vše pak jednoduše spárujete a máte velmi kvalitní a chytré osvětlení domácnosti. Velmi dobře poslouží také LED pásky od společnosti Govee, která je známá právě pro své perfektní výrobky v oblasti světel za televize nebo monitory.

srovnani-led-pasku-philips-yeelight-vocolinc-a-dalsi-0-25-screenshot.webpsrovnani-led-pasku-philips-yeelight-vocolinc-a-dalsi-0-54-screenshot.webp

Oba LED pásky, tedy ty od Yeelight i od Govee můžete napárovat s Razer zařízeními jako jsou klávesnice, myši a další. Po spárování tak dostanete neuvěřitelné možnosti synchronizovaného podsvícení, což vypadá jednoduše geniálně.

V případě, že hledáte spíše něco cenově dostupného a nejste na LED pásky příliš nároční, můžete si pořídit ke svému počítačovému koutku Tapo L920. Potěší vás délka 5 metrů, adresovatelné LEDky a přehledná mobilní aplikace.

Naše velké srovnání nejlepších chytrých LED pásků najdete zde:

Yeelight LED Lightstrip 1S
Yeelight LED Lightstrip 1S

Chytrý led pásek

Počítačové brýle

Pokud dlouho koukáte do monitoru vašeho počítače, můžete pociťovat únavu nebo pálení očí. V takovém případě je samozřejmě ideální si dát pauzu. Pokud to ale nejde, můžete vyzkoušet speciální počítačové brýle. Ty se skvěle hodí například večer, když sednete k počítači a chcete si užít nerušené hodiny zábavného hraní.

Počítačových brýlí existuje více. Celočervené brýle jsou schopné odfiltrovat škodlivé modré světlo, které obrazovky vyzařují. Problém ale je, že přes tyto červené brýle se významně zkresluje obraz, a navíc vidíte vše červeně, což také není ideální.

10-tipu-jak-si-neznicit-zdravi-u-pocitace-8-3-screenshot.webp10-tipu-jak-si-neznicit-zdravi-u-pocitace-7-58-screenshot.webp

Kvalitní provedení bez zkreslování ale mohou nabídnou brýle DEV1S TITAN. I tyto brýle omezují škodlivé modré světlo, a přesto nezkreslují obraz tak moc, jako výše popisované červené brýle. Pokud chcete omezit modrou složku světla například v průběhu večera, tyto brýle jsou unikátním řešením.

Dev1s Titan
Dev1s Titan

Brýle k počítači

Podpěra pro grafickou kartu

V případě, že máte uvnitř svého PC setupu těžší grafickou kartu, je možné, že se po čase začne nahýbat. Nevypadá to úplně hezky, a navíc také hrozí, že se vahou za pár let poškodí slot základní desky. Naštěstí ale existuje poměrně elegantní řešení, které těžkou grafickou kartu vyřeší.

Zakoupit si totiž můžete teleskopickou podpěru pro grafickou kartu. Podpěru jednoduše vložíte pod grafickou kartu a díky vyšroubujete ji do výšky, jakou zrovna potřebujete. Výhodou je, že podpěra je z obou stran pogumovaná, takže nedojde k poškrábání vnitřku skříně ani samotné grafické karty. Spodní část podpěry je navíc z magnetu, takže ve skříni dobře drží.

5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-0-45-screenshot.webp
Teleskopická podpěra
Teleskopická podpěra

Podpěra pod grafickou kartu

Sběratelská figurka

Pokud si chcete svůj herní koutek vyzdobit opravdu dokonale, pak můžete využít nabídek nejrůznějších sběratelských figurek. Tu můžete umístit na poličku, kterou například nasvítíte zmiňovanými LED pásky a herní koutek je vyvedený prakticky k dokonalosti.

Sběratelských figurek existuje celá řada, záleží tak pouze na vás, čemu dáte přednost. Vybírat můžete z oblíbených filmových nebo seriálových postav, výjimkou nejsou ani postavy ze známých her. Výběr je široký a věřte, že u jedné sběratelské figurky nezůstane.

muj-novy-setup-2022-8-39-screenshot.webpmuj-novy-oblibeny-chytry-prsten-ultrahuman-ring-14-12-screenshot.webp
Weta Workshop Nazgul
Weta Workshop Nazgul

Sběratelská figurka

Papertime

Papertime vám také nabízí možnost elegantní výzdoby vaší poličky nebo stolu. Jedná se o minimalistické skládačky z papíru, které jednoduše sestavíte a na poličce vám mohou dělat radost. Papertime se vyrábí z kvalitního papíru, takže postavičky vypadají elegantně a zároveň kvalitně.

Na výběr máte z různých skládaček. Vybírat můžete různá zvířátka od veverek, přes oblíbené pejsky až po exotické slony. Vybere si úplně každý. A v případě, že si nevyberete vy, můžete někomu udělat radost na Vánoce, narozeniny nebo třeba jen tak.

muj-novy-setup-2022-9-29-screenshot.webp
Papertime Pejsek
Papertime Pejsek

Papírová skládačka

Magnetické kabely

Dnes je obvyklé, že používáte celou řadu zařízení, které musíte nabíjet. Neustále tak připojujete nejrůznější konektory. Pro pohodlnější nabíjení mohou sloužit AlzaPower Magcore. Do určité míry se může jednat o zajímavý hybrid mezi drátovým a bezdrátovým nabíjením.

Tyto kabely mají odnímatelné magnetické koncovky. A to jak micro USB, tak USB-C. Koncovku tak jednoduše umístíte do zařízení, které budete často dobíjet. Kabel, který je také vybavený magnetem se tak po přiblížení ke koncovce magneticky připevní a můžete začít nabíjet. Nemusíte tak kabel neustále odpojovat a zase připojovat. Jednoduše pouze odpojíte magnetické části a konektory zůstanou připojené v zařízení.

zajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-0-33-screenshot.webpzajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-1-32-screenshot.webp

Kabely se pak prodávají v několika různých délkách. Můžete si tak vybrat podle svých potřeb i zamýšleného využití. Samotná konstrukce kabelů je robustní, takže by se neměly kabely jen tak poškodit. V balení naleznete micro USB nebo USB-C koncovky.

Výhodou je, že na Alze můžete zakoupit také další koncovky, které jen zapojíte do zařízení, které budete potřebovat často nabíjet. Kabely zvládají také přenášet data, sice menší rychlostí, ale zvládají. Jejích proud je 3 A nebo 5 A, podle toho, jakou variantu zvolíte. Zapomenout nesmíme ani na fakt, že podporují rychlodobíjecí protokoly.

zajimave-produkty-do-1-000-kc-ktere-musis-mit-1-9-screenshot.webp
AlzaPower MagCore
AlzaPower MagCore

Magnetické kabely

Mini retro herní konzole

Tento malý retro klenot Miyoo Mini Plus je skutečným hitem roku. Ve své podstatě jde o kompaktní linuxovou platformu, schopnou emulovat oblíbené hry z dětství. Od Tekkena přes Final Fantasy až po Mario, Miyoo Mini Plus nabízí široký výběr herních klasik.

Oproti jiným, často laciným alternativám, Miyoo Mini Plus vyniká v mnoha ohledech. Nabízí širší výběr her, lepší výkon a hry běží bezproblémově i navzdory emulaci. Tato konzole překonává očekávání ve výkonu i ve výběru her.

nejzajimavejsi-produkty-roku-2023-0-35-screenshot.webpnejzajimavejsi-produkty-roku-2023-1-21-screenshot.webp

Co mě na této konzoli zaujalo, je její zpracování. 3,5 palcový IPS displej s tenkými rámečky a živými barvami dodává konzoli nejen retro, ale i moderní vzhled. Barevná tlačítka a D-Pad jsou příjemná na dotek a dobře rozmístěná, zatímco programovatelné páčky na zadní straně rozšiřují možnosti ovládání.

Kvalitní reproduktor umožňuje užít si retro hry i bez sluchátek, ale konzole nabízí i 3,5 mm jack pro tišší hraní. Moderní je i nabíjení přes USB-C, což umožňuje dobíjet konzoli kdekoliv na cestách.

Integrovaná baterie poskytuje až 6 hodin hraní, což je více než dost pro dlouhé hraní na jedno nabití. Tato výdrž mi umožňovala hrát emulované hry kdekoli a kdykoli.

nejzajimavejsi-produkty-roku-2023-0-37-screenshot.webp

Verze s 25 000 hrami nabízí neuvěřitelnou rozmanitost, od klasik pro Game Boy Advance po Playstation a Atari. Možnost ukládat hry je integrována jak v samotných hrách, tak i přes emulátor, což přidává na pohodlí při hraní. Miyoo Mini Plus je ideální pro krátké herní relace "na skok", ať už doma, ve škole, nebo v práci.

Cena kolem 1 600 Kč (65 EUR) z AliExpressu je více než přijatelná. Konzole je dostupná v několika barevných variantách, takže si každý může vybrat svojí oblíbenou.

Miyoo Mini Plus
Miyoo Mini Plus

Retro herní konzole

Světla do počítačové skříně

Zdá se vám vaše PC skříň zbytečně nudná? Pak ji můžete vylepšit pomocí světel Corsair LC100. Jedná se o trojúhelníková světla, a umístit je můžete přímo do počítačové skříně. Trojúhelníčky jsou magnetické, takže je můžete pospojovat, jak zrovna budete potřebovat. Zadní strana trojúhelníků je taktéž magnetická, takže je můžete do skříně umístit bez nutnosti lepení.

Corsair LC100 jsou pak kompatibilní se softwarem od Corsairu, kde můžete provádět libovolná nastavení tak, jak potřebujete. Nastavit si tak můžete nejrůznější efekty, které se budou měnit třeba v závislosti na teplotě procesoru.

5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-4-28-screenshot.webp5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-0-1-screenshot.webp

Světla pak snadno zapojíte do Corsair hubu, který jednoduše zapojíte do interního USB 2.0 slotu. V základním balení pak najdete 9 barevných trojúhelníků, což je relativně dostačující počet. Koupit můžete také rozšiřující balíček.

Corsair LC100
Corsair LC100

Světla do počítačové skříně

IKEA vozík pro PC

Možná vás napadne, proč byste měli potřebovat vozík pro vaši PC sestavu. Může to mít ale hned několik praktických využití. Tím prvním je zabezpečení dostatečného chlazení. V případě, že máte chlazení umístěno více dole, může například koberec s delším chlupem představovat poměrně závažný problém.

Druhou, a tou větší výhodou, je lepší údržba počítače. Po ročním používaní vozíku mohu říct, že se mi nezanáší tolik prachem v oblasti zdroje, takže není potřeba tak často počítač čistit.

Vozík koupíte rozdělaný, takže vás doma čeká zábava v podobě skládání vozíku. Nebojte se, je to velmi jednoduché, takže to zvládne skutečně každý. Konstrukce vozíku je volitelná, snadno si tak nastavíte šířku své počítačové skříně. Jediný problém mohou představovat kolečka, která nelze zaaretovat. Pokud ale bude vozík stát na koberci, PC sestava se tak či tak ani nehne.

5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-6-44-screenshot.webp
Ikea Uppsel
Ikea Uppsel

Vozík pro PC

Designové kabely pro PC

V případě, že si stavíte vlastní PC a chcete mít skříň opravdu vymazlenou, pak se rozhodně budou hodit designové kabely pro PC. Ty můžete připojit ke zdroji, což pak v samotné skříni vypadá elegantně a rozhodně také zajímavě.

V České republice je nejpoužívanější a také nejoblíbenější značka Cablemod. Nabízí vám hned několik různých barevných kombinací, takže si sami vyberete, která z kombinací se vám líbí nejvíce. V případě, že potřebujete pouze prodloužit zdroj, případně nemáte zdroj modulární, můžete použít pouze rozšiřující koncovky, které jsou také levnější.

5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-9-19-screenshot.webp5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-9-58-screenshot.webp5-skvelych-vychytavek-pro-vas-pc-8-45-screenshot.webp

Pokud ale naopak modulární zdroj máte, můžete si pořídit kabely Cablemod přímo do zdroje. Ty jsou sice dražší, nabídnou ale lepší cablemanagment, což v PC skříni rozhodně oceníte. V takovém případě je pak důležité myslet na kompatibilitu. Doporučujeme si proto vyhledat konkrétní zdroj a k němu zakoupit patřičné kabely.

CableMod
CableMod

Designové kabely pro PC

Organizéry kabelů

Organizovat všechny kabely, které jsou potřebné pro připojení počítače a další elektroniky u vás v pokoji nebo v pracovně, je občas nadlidský úkol. Naštěstí ale existují perfektní organizéry kabelů, které vám pomohou tuto kabelovou džungli lépe zorganizovat.

Organizér Humanscale je sice dražší, zato ale nabízí možnost schovat prodlužky, kabely i velké adaptéry do jednoho organizéru, který se umístí za stůl nebo pod něj. Vše je pak úhledně schováno, nikde nic nevykukuje ani nezavazí. Pokud tak máte hodně kabelů a adaptérů, tento organizér vám rozhodně přijde vhod.

muj-novy-setup-2022-1-4-screenshot.webpmuj-novy-setup-2022-1-25-screenshot.webp
Humanscale Neattech
Humanscale Neattech

Organizéry kabelů

Husí krky pro cable managment

Při cable managmentu se rozhodně také hodí husí krky. Dokážete do nich nacpat všechny kabely, které by jinak zavazely nebo překážely. V případě, že máte kabelů více, můžete jednoduše použít více husích krků a tím kabely pod vaším pracovním stolem sjednotit.

muj-novy-setup-2022-0-43-screenshot.webpmuj-novy-setup-2022-1-30-screenshot.webp
CableFit Winder
CableFit Winder

PRO LEPŠÍ CABLE MANAGEMENT

Jednoduchý držák na sluchátka

Jak jsme popisovali výše, sluchátka mohou díky své velikosti čas od času překážet. Pokud nechcete mít na stole velký stojan se sluchátky, můžete si pořídit malý držák, který jednoduše namontujete zboku nebo zespodu stolu. Sluchátka pak na něj zavěsíte, nebude vám nikde překážet a zároveň je budete mít kdykoli po ruce. Držák je kovový a lze jej na stůl jednoduše nalepit, takže nemusíte nic složitě vrtat, šroubovat a tak dále.

muj-novy-setup-2022-2-33-screenshot.webpmuj-novy-setup-2022-2-5-screenshot.webp
Univerzální držák na sluchátka
Univerzální držák na sluchátka

Držák pod desku

Lampička na pracovní stůl

Dostatek světla při práci nebo studiu je velmi důležitý. Jakou lampičku ale vybrat na pracovní stůl, aby lampička nepřekážela a zároveň dodávala dostatek světla? My jsme pro vás vybrali lampičku Xiaomi Mi Desk Lamp 1S.

Lampička nabídne minimalistické provedení a velmi snadné ovládání. Na podstavci lampičky najdete tlačítko, kterým lampičku zapnete nebo vypnete. Tlačítko je ale otočné. Pomocí otáčení doleva a doprava pak můžete snižovat nebo zvyšovat jas lampičky přesně tak, jak potřebujete.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-3-37-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-3-55-screenshot-1.webp

Tlačítko má ale ještě jednu parádní funkci. Pokud jej stlačíte a budete jím otáčet, můžete si nastavit chromatičnost barev. Jednoduše si tak můžete nastavit teplé, slabší osvětlení, které jen bude dokreslovat celou atmosféru například při sledování filmů.

V aplikaci pak můžete nastavit, co se má stát v případě, že tlačítko stisknete dvakrát. Lze nastavovat například časovač, různé profily osvětlení a tak dále. Přes aplikaci Xiaomi Home pak můžete lampičku také jednoduše napárovat na Google Home nebo Alexu. Zespodu lampičky se pak nachází QR kód, kterým zase spárujete lampičku s Apple Home Kit.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-3-4-0-screenshot.webp
Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S
Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S

Lampička na pracovní stůl

Herní volant

Co se bude hodit každému milovníkovi závodní PC her, je rozhodně herní volant. My vám můžeme doporučit Thrustmaster T248. V balení je nejen samotný volant ale také kvalitní pedály. Tento model se sice neřadí mezi ty nejlevnější, ale jedná se o zlatou střední cestu.

To poznáte hned při síle Forcefeedbacku. Ten je zpracován dokonale, takže především při hraní rallye her budete mít co dělat. Samotný design je zajímavý, není nijak agresivní ani přehnaně jednoduchý. Úchop volantu je z koženky, takže se při hraní dobře drží. Připojit jej pak můžete jak k počítači, tak k PlayStationu 4 a PlayStationu 5 a na Xbox.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-2-32-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-3-36-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-4-19-screenshot.webp

Na volantu si pak můžete všimnout jedné zajímavé vychytávky, kterou je zabudovaný displej. Pomocí něj můžete upravovat nastavení Forcefeedbacku nebo stupňů otáčení. V některých podporovaných hrách pak ukazuje aktuální rychlost nebo otáčky motoru. Bohužel, her, které volant podporuje moc není.

K volantu jsou přibalené také kvalitní pedály Thrustmaster T3PM, které využívají magnetické spínače. Ty jsou přesnější, takže pedály zvládnou dobře jemnou práci s plynem i brzdou. Došlapy jsou kovové a je možné si je upravit podle velikosti vašeho chodidla. Pedály jsou tak vhodné prakticky pro každého.

Zespodu pedálů pak narazíte na uchycení do závodních sedaček. Potěší vás ale gumové podložky, které zajistí, že pedály nebudou klouzat po podlaze. Při aktivnějším hraní ale pedály stejně kloužou, takže je důležité je zapřít, abyste si hru užili naplno.

zajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-5-1-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-5-9-screenshot.webpzajimave-produkty-roku-2021-nejlepsi-vanocni-tipy-dil-1-5-20-screenshot.webp
Thrustmaster T248
Thrustmaster T248

Herní volant

Elektrický stůl

Elektrický stůl je vhodný pro každého, kdo u stolu tráví hodně času. Můžete si volit mezi sezením a stáním, což může mít pozitivní dopad na vaši efektivitu práce. Ideálním výběrem jsou elektrické dvoumotorové stoly, které zvyšování a snižování pracovní plochy zvládají bravurně. Jednomotorové se prodávají také, jsou levnější ale jejich kvalita je bohužel horší než u popisovaného dvoumotorového.

Stůl vám pak dojde rozložený, takže bude potřeba jej složit. Nemusíte se ale ničeho obávat, je to velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. U stolu je dobře zpracovaný cable managment, takže všechny drátky a elektrická připojení tak šikovně schováte. Kabely můžete ještě pomocí klipsů připevnit, aby opravdu držely a nikde nezavazely.

muj-pc-setup-2021-0-1-screenshot.webp

Součástí je také propracovaný displej, který vás může upozornit na to, že by se hodila nějaká pauza, protože již pracujete dlouho. Stejně tak slouží pro nastavení výšky stolu. Tu můžete měnit manuálně, je ale možné si přednastavit až tři profily, které můžete během dne střídat.

Alza stůl
Alza stůl

Elektrický stůl

Vhodná je také deska z IKEA

Na stůl pak můžete položit také pracovní desku IKEA Karlby, která vypadá velmi luxusně a zároveň je funkční. Deska z IKEA vás nebude stát zbytečně mnoho peněz, a přitom skvěle doplňuje polohovatelný stůl.

muj-novy-setup-2022-0-44-screenshot.webpmuj-novy-setup-2022-0-51-screenshot.webp
IKEA deska světlá
IKEA deska světlá

Pracovní deska

Stojan pod monitor

Investice do stojanu na monitor IKEA ELLOVEN vám udělá velkou radost váš pracovní koutek. Tento stojan nejenže vyvýší váš monitor do úrovně očí pro ergonomičtější sezení, ale také nabízí zabudovanou zásuvku pro úschovu kancelářských potřeb, jako jsou propisky, USB flash disky a další příslušenství.

Design stojanu je působivý, kovová konstrukce je dostupná v černé nebo bílé barvě, zatímco zásuvka z bambusu přidává na estetice. Kontrast mezi kovem a bambusem vytváří příjemný vizuální efekt. Pod zásuvkou z bambusu je prostor, který může sloužit pro odkládání klávesnice, čímž uvolníte pracovní plochu pro další aktivity, jako je psaní úkolů.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-4-28-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-4-12-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-4-16-screenshot.webp

Tento stojan je vysoce praktický, zejména díky své zabudované zásuvce, která umožňuje udržet pracovní plochu organizovanou a vše potřebné mít po ruce. S cenou 600 Kč (asi 25 eur) se jedná o cenově dostupný doplněk, který zvýší komfort a funkčnost vašeho pracovního prostoru.

Ikea Elloven
Ikea Elloven

Stojan pod monitor

Designová podložka pod myš

Podložky pod myš jsou u počítače prakticky nutností. Nemusíte ale vybírat obyčejné jednobarevné a nudné podložky. Vybírat můžete také z designových kousků, které budou ladit s vaším počítačovým set-upem. Podložek můžete sehnat celou řadu, stačí si jen vybrat tu, která se vám nejvíce líbí. Navíc podložky nejsou ani drahé.

muj-prvni-merch-0-52-screenshot.webp
GeekBoy podložka
GeekBoy podložka

Naše ojedinělá podložka

Malá klávesnice

Spousta hráčů používá full-size klávesnice, které disponují tlačítky, které hráči málokdy využijí. Klávesnice pak zabírá prostor, je zbytečně velká a obecně nevyužívaná. V takovém případě by se hodilo zvážit upgrade na malou klávesnici.

Ta má výhodu, že neobsahuje Numpad a další tlačítka, která jako hráči příliš nepoužijete. Menší klávesnice má obrovskou výhodu právě ve velikosti. Můžete si dát myš blíže ke klávesnici, takže při hraní nepotřebujete tak velký prostor. Naopak se vám uvolní více prostoru pro pohyb s myší, což je v rychlých FPS hrách důležité.

top-5-ndash-nejlepsi-mini-klavesnice-1-27-screenshot.webptop-5-ndash-nejlepsi-mini-klavesnice-2021-0-0-screenshot.webp

Na první pohled se to jeví jako maličkost, ve skutečnosti tomu tak není. Když je myš příliš daleko, ruku máte oproti tělu více vychýlenou. Po pár hodinách hraní si toho nevšimnete, z dlouhodobého hlediska ale není takové posezení vůbec příjemné.

Jestliže nad upgradem skutečně přemýšlíte, můžete se podívat na naše srovnání malých kompaktních klávesnic.

top-5-ndash-nejlepsi-mini-klavesnice-2021-10-48-screenshot.webp

Kingston Workflow station

Kingston Workflow station je unikátní kombinace různých USB hubů, čteček paměťových karet a dalších vychytávek. Pokud potřebujete připojovat různé SD karty například z fotoaparátů, kamer a dalších zařízení, pak by vám tato vychytávka neměla v žádném případě chybět.

Základna obsahuje čtyři USB-C konektory, do kterých napojíte jednotlivé čtečky nebo USB huby. Moduly se pak zobrazují v počítači v průzkumníku souborů. Vy tak můžete jednoduše přesouvat hudbu, videa, obrázky nebo cokoli dalšího, a to klidně z jedné SD karty na druhou, případně do počítače. Stanici k počítači připojujete pomocí USB-C kabelu. Navíc je potřeba stanici napájet z elektrické sítě, aby vše fungovalo tak, jak má.

5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-11-21-screenshot.webp5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-11-46-screenshot.webp

Modul s USB-A a USB-C portem získáte již v balení. Zbytek modulů si pak musíte dokupovat. Má to ale výhodu především v tom, že si stanici můžete přizpůsobit plně svým vlastním potřebám. Kingston Workflow station vypadá velmi elegantně, takže na stole bude působit profesionálním dojmem.

Kingston Workflow Station
Kingston Workflow Station

Elegantní dokovací stanice

Praktické nástěnky IKEA

Nástěnky IKEA Skadis jsou pro mě neocenitelným pomocníkem v organizaci pracovního i osobního prostoru. Tyto nástěnky mi umožňují udržet pořádek ve všem, co potřebuji pro studium nebo pro natáčení - od malých stativů po baterie a další příslušenství. IKEA k nim nabízí širokou škálu doplňků, jako jsou svorky, úložné koše, háky a dokonce i elastická lana.

Co mě na systému Skadis fascinuje, je jeho univerzálnost. Ať už potřebuji cokoliv připevnit, vždy se mi podaří najít řešení díky doplňkovému příslušenství od IKEA. Na internetu lze navíc nalézt mnoho inspirace, jak různí lidé nástěnky využívají, od uchycení sbírky mechanických klávesnic až po organizaci školních potřeb nebo knih.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-7-23-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-7-27-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-7-39-screenshot.webp

Nástěnka Skadis je nejen praktická, ale také esteticky příjemná a dokáže oživit a zútulnit herní koutek nebo jakýkoliv jiný prostor. Cena 450 Kč (19 eur) za samotnou nástěnku je více než přijatelná, přičemž další příslušenství je k dispozici za mírný příplatek. Pro milovníky tmavších tónů je k dispozici i speciální černá edice vytvořená ve spolupráci s ASUSem.

SKADIS
SKADIS

Praktická nástěnka do pokoje

Hrnek s pevným držákem

V rámci spolupráce s ASUSem přichází IKEA s řadou inovativních produktů, mezi které patří i držák s hrnkem LÅNESPELARE. Tento produkt je ideální pro všechny, kteří si rádi vychutnávají nápoje během večerního hraní, ale obávají se možného vylití na klávesnici nebo myš. Držák slouží jako efektivní prevence proti vylití, což vám umožní plně se soustředit na hru.

Instalace držáku je snadná a není vyžadováno žádné vrtání ani lepení, díky svěrovákovému mechanismu se dá pevně uchytit téměř kdekoliv na stole. Součástí je kovový hrnek s praktickým silikonovým návlekem, který usnadňuje držení, a v duchu ekologie je přibaleno i kovové brčko pro opakované použití.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-8-28-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-8-47-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-8-53-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-8-41-screenshot.webp

Ačkoliv je celý set velmi užitečný, osobně bych doporučil zejména samotný držák, který stojí okolo 300 Kč (12 eur). Jeho univerzálnost spočívá v tom, že do něj lze umístit jakýkoliv hrnek nebo sklenici, kterou máte doma, včetně těch s ouškem díky promyšleně vykrojené části.

Tento držák tak přináší významné zlepšení komfortu při hraní nebo práci u stolu, aniž byste museli obětovat oblíbené nápoje.

LANESPELARE
LANESPELARE

Hrnek s pevným držákem

Pracovní lampa s bezdrátovou nabíječkou

Pracovní lampa IKEA HEKTAR se mi okamžitě zalíbila nejen díky svému snadno vyslovitelnému názvu, ale především svými funkcemi a designem. Tato lampa v neutrální šedé barvě se skvěle hodí do jakéhokoli interiéru a díky třem kloubům ji lze snadno nastavit podle potřeby. To umožňuje ideální osvětlení pracovní plochy.

Velkým plusem je integrovaná bezdrátová Qi nabíječka s výkonem 5 wattů, na kterou můžete položit telefon, bezdrátová sluchátka nebo jiná elektronická zařízení a nabíjet je bez použití kabelů. Navíc dodatečný USB-A port na lampě umožňuje nabíjení další elektroniky, což je velmi praktické.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-11-40-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-11-49-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-11-59-screenshot.webp

Ačkoliv cena 2 000 Kč (82 eur) může být pro některé vyšší, funkcionalita a design lampy to plně ospravedlňují.

Důležité je také nezapomenout, že k lampě je třeba dokoupit žárovky s závitem E14. Doporučuji zvážit i inteligentní žárovky z řady chytré domácnosti IKEA, které nabízejí možnost stmívání a ovládání pomocí automatizace, což přináší další úroveň pohodlí.

HEKTAR
HEKTAR

Pracovní lampa s nabíječkou

Dřevěný stojan na sluchátka

Pokud máte, stejně jako já, slabost pro dřevěné materiály, pak vás jistě zaujme dřevěný držák sluchátek IKEA LÅNESPELARE ve tvaru ruky z masivního buku.

Tento originální stojan nejenže vypadá stylově, ale díky pohyblivým prstům je velmi praktický a lze jej snadno přizpůsobit vašim potřebám, včetně možnosti namotání kabelu sluchátek.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-6-41-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-6-11-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-6-21-screenshot.webp

Přestože je tento držák vizuálně nádherný a funkční, zdá se mi škoda, že IKEA nevyužila jeho potenciál k přidání bezdrátové Qi nabíječky nebo externí zvukové karty. Za cenu 800 Kč (32 eur) bych očekával nějaké dodatečné funkce, které by ospravedlnily vyšší investici. I tak se ale nebojím držák doporučit pro fanoušky dřevěného příslušenství.

LANESPELARE
LANESPELARE

Dřevěný držák sluchátek

USB hub pod monitor

USB disky, nejrůznější dongle pro myši a klávesnice nebo externí disky. To vše dneska připojujete ke svému počítači, a tak není divu, že často nezbývá příliš mnoho místa k tomu, abyste vše připojili do samotného počítače. Naštěstí ale existuje také USB hub pod monitor.

Hub má mechanické uchycení, takže jej můžete snadno namontovat na spodní rám monitoru. Díky tomu vám nebude nikde překážet a ubírat místo. Monitor samozřejmě není jediné místo, kam jej můžete umístit. Snadno jej lze umístit například na stůl nebo kamkoli jinam.

5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-8-19-screenshot.webp5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-8-32-screenshot.webp

Po stranách hubu jsou připravené gumy, takže nedojde k poškození monitoru nebo hrany stolu. Stejně tak je výhoda, že se po připevnění hub ani nehne. Hub je pak potřeba pomocí USB kabelu připojit k počítači. Když si dobře pohrajete s cable managmentem, nebude žádný kabel vůbec vidět.

ORICO 4x USB 3.0 hub
ORICO 4x USB 3.0 hub

USB hub pod monitor

Držák drátové myši

Pro fanoušky drátových herních myší má IKEA v nabídce držák myši LÅNESPELARE, který efektivně řeší problém s otravným kabelem. Tento držák je navržen tak, aby udržoval kabel vaší myši na místě a zároveň uvolnil prostor na herním stole pro plynulejší pohyb. Kovová pružina umožňuje snadnou úpravu flexibility kabelu, což zlepšuje ovladatelnost myši během hraní.

Držák je vybaven čtyřmi gumovými podložkami na spodní straně, které mají za úkol zabezpečit, že držák zůstane na místě a nebude se posouvat. Z osobní zkušenosti bych však doporučil zvážit použití oboustranné lepicí pásky pro lepší stabilitu, jelikož gumové podložky nemusí vždy poskytovat dostatečnou přilnavost.

top-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-2-45-screenshot.webptop-15-ndash-netradicni-ikea-vychytavky-2-37-screenshot.webp

Držák je dostupný v černé mořené variantě a za cenu přibližně 300 Kč, což je asi 12 eur, představuje dostupné řešení pro každého, kdo chce udržet svůj herní stůl v pořádku a zároveň zlepšit svůj herní zážitek.

LÅNESPELARE
LÅNESPELARE

Držák drátové myši

Makro klávesnice

Makro klávesnice může zrychlit některé vaše úkony při práci. Složena je ze šesti tlačítek a jednoho rolovacího kolečka. Klávesnici a její funkce si budete moci upravit podle sebe. Rolovací kolečko tak skvěle poslouží například ke zvyšování a snižování hlasitosti. Kolečko můžete také zmáčknout, což si můžete nastavit například na spuštění nebo naopak pauznutí hudby.

5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-3-22-screenshot.webp

Klávesnici lze používat také při hraní počítačových her, kdy si na makro klávesnici snadno nastavíte například rychlé přepínání na oblíbenou zbraň nebo cokoli dalšího, co vás napadne. Využití ale má také při práci s videem nebo jinými multimediálními prvky.

Makro klávesnice má pak tři vrstvy, které přepínáte pomocí fyzického tlačítka. První profil si tak můžete nastavit pro Windows, druhý například pro zmiňované hry a třetí na pracovní využití. Když si připlatíte za verzi s Bluetooth, můžete makro klávesnici využít také bezdrátově.

5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-6-34-screenshot.webp5-uzitecnych-vychytavek-k-pc-5-39-screenshot.webp
Makro klávesnice
Makro klávesnice

Pro lepší efektivitu